Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2019

Τα «χαλασμένα» POS, οι σύλλογοι και το «καπέλο» στα... τσιγάρα!

Τα «χαλασμένα» POS, οι σύλλογοι και το «καπέλο» στα... τσιγάρα!

Σε… επιδημία τείνει να εξελιχθεί το φαινόμενο των χαλασμένων POS στα καταστήματα ιδίως των ελληνικών νησιών, καθώς όπως φαίνεται οι καταστηματάρχες αγόρασαν ευπαθή μηχανήματα -δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για προσπάθεια απόκρυψης εισοδημάτων.

Ωστόσο, και στις περιπτώσεις που τα POS εμφανίζονται… ανθεκτικά, οι καταστηματάρχες έχουν βρει τρόπους να βάζουν «καπέλο» σε προϊόντα όπως τα τσιγάρα, που έχουν σταθερή τιμή, οι ίδιοι όμως χρεώνονται από τις τράπεζες.

Σε τουριστικά νησιά όπως στη Σύρο επί παραδείγματι, οι μαγαζάτορες πουλάνε τα τσιγάρα 10 λεπτά ακριβότερα αν θέλεις να πληρώσεις μέσω POS -και δουλεύει-, κάτι για το οποίο ενημερώνουν και με σχετικές ταμπέλες στα καταστήματά τους.

Σε σχετική ερώτηση, μας είπαν ότι είναι ενέργεια την οποία έχει συντονίσει ο τοπικός εμπορικός σύλλογος. Όταν απευθυνθήκαμε στην εφορία, μας είπαν ότι η πρακτική δεν είναι παράνομη από φορολογικής άποψης, από τη στιγμή που κόβουν αποδείξεις και αποδίδουν ΦΠΑ. Σημείωσαν δε ότι τους επαγγελματίες που πουλάνε ακριβότερα, «θα τους πετάξει εκτός η ίδια η αγορά».

Ωστόσο, φανταζόμαστε ότι αυτό δεν είναι η δέουσα λύση, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές που εξυπηρετούνται από ένα μόνο σημείο πώλησης (μονοπώλιο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v