Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2019

Το κυνήγι του παρεμπορίου και τι αλλάζει με το πολυνομοσχέδιο

Το κυνήγι του παρεμπορίου και τι αλλάζει με το πολυνομοσχέδιο

Κρίσιμο στοίχημα αποτελεί για το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο περιορισμός, σε πρώτο στάδιο, και στη συνέχεια η πάταξη του φαινόμενου του παρεμπορίου. Και για τον λόγο αυτό, η πολιτική του ηγεσία έθεσε σε κίνηση όλο τον διαθέσιμο μηχανισμό για την πάταξή του.

Ενδεικτικός της βαρύτητας που δίνεται, είναι ο αριθμός των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, καθώς σε πέντε εργάσιμες ημέρες, τα μεικτά κλιμάκια του υπουργείου, της αστυνομίας, του Λιμενικού και της δημοτικής αστυνομίας Αθηνών, πραγματοποίησαν 200 ελέγχους, όπου και διαπιστώθηκαν 17 παραβάσεις. Δηλαδή 40 ελέγχους ανά ημέρα, εντός των Αθηνών και τους όμορους δήμους.
Δεν τους λες και λίγους.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, αρμοδίως, οι «έφοδοι» θα πολλαπλασιαστούν στο επόμενο διάστημα, καθώς θα διευρυνθεί η δραστηριότητα των ελεγκτικών μηχανισμών. Διατάξεις για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου θα υπάρχουν και εντός του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου που αναμένεται προσεχώς, με βασικότερη πτυχή την ενίσχυση της διυπηρεσιακής συνεργασίας των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ας ελπίσουμε ότι η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου θα είναι πλέον μόνιμη. Διότι στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες κινήσεις, που όμως, με την πάροδο του χρόνου ατόνησαν.

Θα δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v