Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 9 2019

Το πρώτο σήμα των προμηθευτών ρεύματος για την κατάργηση των ΝΟΜΕ

Το πρώτο σήμα των προμηθευτών ρεύματος για την κατάργηση των ΝΟΜΕ

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν οι καθετοποιημένες ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και εκείνες που δεν διαθέτουν μονάδες ηλεκτρισμού, τις κινήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που δείχνουν την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ.

Όπως είχε επισημάνει το Euro2day.gr στις 3 Σεπτεμβρίου, οι μεγάλοι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να αντισταθμίσουν τις απώλειές τους από τη δυνατότητα πρόσβασης στο μονοπωλιακό χαρτοφυλάκιο της ΔEH με τον λιγνίτη και το νερό, μέσω μηχανισμών (hedging) μεταξύ της παραγωγής και της προμήθειας.

Τη δυνατότητα αυτή δεν την έχουν όμως οι εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος, οι οποίοι δεν έχουν εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το πρώτο μήνυμα από τη δεύτερη κατηγορία των παικτών το έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΖενίΘ, της θυγατρικής της ιταλικής πολυεθνικής Eni, που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ρεύματος και φυσικού αερίου. Ο Federico Regola, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, δήλωσε αφενός ότι έχει εμπιστοσύνη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πως θα βρει την πιο δίκαιη λύση στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, αφετέρου ότι: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και περιμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις, ασφαλώς ταυτόχρονα διατηρώντας τα νομικά μας δικαιώματα…».

Και βέβαια, όπως και ο ίδιος σημειώνει αλλά και σύμφωνα με όσα μαθαίνει και η στήλη, ανάλογη στάση τηρεί και ο υπόλοιπος κλάδος…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v