Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2019

Τρίβουν τα χέρια τους για τις τιτλοποιήσεις στην Alpha Bank

Τρίβουν τα χέρια τους για τις τιτλοποιήσεις στην Alpha Bank

Κατατέθηκαν χθες οι μη δεσμευτικές προσφορές για την πρώτη τιτλοποίηση, που επιχειρεί η Alpha Bank.

Το project Orion αφορά, όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr,  σε τιτλοποίηση περίπου 16.000 μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, ονομαστικής αξίας περίπου 1,9 δισ. ευρώ.

Οι επενδυτές υπέβαλαν προσφορές για την αγορά του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine note) και χαμηλής (junior note) διαβάθμισης. Ακούγεται ότι πέραν των γνωστών παικτών που διεκδικούν ενυπόθηκα χαρτοφυλάκια, ενδεικτικές προσφορές υπεβλήθησαν και από άλλα funds.

Αιτία της -πιθανής- όξυνσης του ανταγωνισμού αποτελεί η υπερβάλλουσα ρευστότητα και οι χαμηλές υποσχόμενες αποδόσεις σε άλλες χώρες της ευρωπεριφέρειας. Μικρό ρόλο παίζει, ως δέλεαρ, και το κουπόνι 3%, το οποίο θα φέρουν οι ομολογίες ενδιάμεσης διαβάθμισης.

Αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, στην Alpha έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους. Το project Orion είναι πολύ πιθανό να αποτελεί το… ορεκτικό της mega-τιτλοποίησης δανείων 10 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για το σχέδιο που δουλεύει η τράπεζα εδώ και μήνες, με στόχο την ταχύτερη μείωση των NPEs και κατέστη μονόδρομος, λόγω της καθυστέρησης στην προώθηση του σχεδίου της ΤτΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v