Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2019

Το οικόπεδο της Εθνικής που «καίγεται» να πάρει η Lamda

Το οικόπεδο της Εθνικής που «καίγεται» να πάρει η Lamda

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα βρίσκεται ο όμιλος Lamda Development, με αντικείμενο την αγορά οικοπέδου 16 στρεμμάτων, που διαθέτει η τράπεζα, πλησίον του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens».

Το οικόπεδο της Εθνικής, που χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος στάθμευσης, το χρειάζεται η Lamda Olympia Village, θυγατρική της Lamda, στην οποία ανήκει το «The Mall Athens», προκειμένου να το αποδώσει στον Δήμο Αμαρουσίου, για να μετατραπεί σε κοινόχρηστο χώρο.

Με την αγορά του οικοπέδου, η εταιρεία θα υποβάλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος ρυμοτομικό σχέδιο, που εφόσον εγκριθεί, θα σταλεί προς έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το τελευταίο θα κρίνει αν η απόδοση ελεύθερου χώρου 16 στρεμμάτων «θεραπεύει», εκ των υστέρων, τον υπερδιπλάσιο συντελεστή δόμησης που δόθηκε στο The Mall Athens, σε σχέση με αυτόν που ισχύει στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε, το 2014, ότι δεν προκύπτει η συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων, κατά το άρθρο 24 του Συντάγματος, για τον καθορισμό του συντελεστή δόμησης, που δόθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Η κυβέρνηση θέλει, βάσει όσων πληροφορείται η στήλη, να τελειώσει το θέμα, με τη Lamda να αναλαμβάνει το κόστος «θεραπείας».

Πρόκειται για πολυετή εκκρεμότητα, που πρέπει να επιλυθεί, καθώς μπαίνει μπροστά η μεγαλεπήβολη επένδυση στο Ελληνικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v