Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2019

Το φλερτ του Άδωνι με την ΕΑΒ και οι διακρίσεις για ΟΠΑΠ και Φουρλή

Το φλερτ του Άδωνι με την ΕΑΒ και οι διακρίσεις για ΟΠΑΠ και Φουρλή

ΕΑΒ. Προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων φαίνεται να οδεύει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το εν λόγω υπουργείο εκτιμά ότι μπορεί να την αξιοποιήσει καλύτερα. Δηλαδή να τη θέσει σε τροχιά κερδοφορίας και στη συνέχεια, όχι πολύ αργά, να αναζητήσει την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο και ενός αξιόπιστου στρατηγικού επενδυτή. Κάτι που, στο ΥΠΑΝ, θεωρείται απολύτως εφικτό.

Το θέμα έχει τεθεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου βρίσκεται η ΕΑΒ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώνεται μια σύμπνοια μεταξύ των δύο υπουργών, ωστόσο δεν αρκεί το «ok» του κ. Παναγιωτόπουλου για να περάσει η εταιρεία στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αυτό, όπως πληροφορείται η στήλη, θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός με το που επιστρέψει από τις ΗΠΑ, καθώς είναι ο μόνος αρμόδιος για να εγκρίνει μια τέτοιου είδους μεταφορά αρμοδιοτήτων.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Δύο διακρίσεις για ελληνικές επιχειρήσεις εμπεριείχε η φετινή λίστα Emerging EMEA Executive Team, η οποία καταρτίζεται ετησίως από το Institutional Investors, μέσω ψηφοφορίας των μελών του, δηλαδή αναλυτών και διαχειριστών που παρακολουθούν το επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Το 2019 στη μεγάλη λίστα συμπεριλήφθηκαν 369 εταιρείες, ωστόσο η κατάταξη των ψήφων των επαγγελματιών έφερε διακρίσεις για 75 εταιρείες και στελέχη του top management (CEOs, CFOs και IR managers).

Στο πλαίσιο αυτό ως καλύτερη ομάδα Επενδυτικών Σχέσεων στον κλάδο τους και στην περιοχή ΕΜΕΑ αναδείχθηκε η ομάδα του ΟΠΑΠ (Γ. Παύλου, Ν. Πολυμενάκος, Γ. Βιτοράκης), ενώ ο Γιώργος Αλεβίζος του ομίλου Φουρλή αναδείχθηκε ως ο δεύτερος καλύτερος CFO στον κλάδο του retail.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v