Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2019

Η καπνοβιομηχανία Καρέλιας και γιατί μοιάζει με... ΑΕΔΑΚ

Η καπνοβιομηχανία Καρέλιας και γιατί μοιάζει με... ΑΕΔΑΚ

Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για τα ισχυρά εξαμηνιαία αποτελέσματα της Καπνοβιομηχανίας Καρέλιας, τα οποία παρά την υποχώρησή τους συνέχισαν να εντυπωσιάζουν: Κύκλος εργασιών 476,2 εκατ. και καθαρά κέρδη 27 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις έξι μήνες.

Αυτό όμως που αξίζει επίσης να αναφερθεί είναι ότι ο όμιλος στις 30/6/2019 όχι μόνο δεν είχε δανειστεί ούτε ένα ευρώ από τις τράπεζες, αλλά αντίθετα διέθετε σε ταμείο και επενδυτικό χαρτοφυλάκιο το ιλιγγιώδες ποσό των 419,7 εκατ. ευρώ!

Για όσους παρακολουθούν τη μετοχή, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 58% της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας της εισηγμένης, η οποία διαμορφώνεται γύρω στα 723 εκατ. ευρώ.

Μιλάμε για χαρτοφυλάκιο, το ύψος του οποίου πολλές ελληνικές ΑΕΔΑΚ -και ακόμη περισσότερες ΑΕΠΕΥ- θα ήθελαν πολύ να έχουν και να διαχειρίζονται. Ειδικότερα, από τα 420 αυτά εκατομμύρια ευρώ, τα 293 ήταν τοποθετημένα σε καταθέσεις, τα 105 εκατ. σε αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού και money market certifications και τα 21,5 εκατ. σε ομόλογα τραπεζών και λοιπών εταιρειών.

Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έσοδα του πρώτου φετινού εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 2,06 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v