Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2019

Η διάψευση του σεναρίου για τη Βαράγκης και η ΑΕΕΑΠ προς πώληση

Η διάψευση του σεναρίου για τη Βαράγκης και η ΑΕΕΑΠ προς πώληση

ΒΑΡΑΓΚΗΣ. Το χθεσινό δελτίο Τύπου ξεκαθαρίζει πλήρως την κατάσταση. Συγκεκριμένα, η Βαράγκης ζήτησε δικαστικά την πώληση της σημερινής δραστηριότητάς της σε άλλη εταιρεία, με εντελώς διαφορετική μετοχική σύνθεση και στη συνέχεια, «το τίμημα και το προϊόν ρευστοποίησης των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των λοιπών υποχρεώσεων της Βαράγκης, όπως αυτές διαμορφώνονται βάσει της Συμφωνίας Εξυγίανσης, και στη συνέχεια η Βαράγκης θα λυθεί και θα εκκαθαριστεί».

Τα σενάρια λοιπόν περί «οχήματος» διαψεύδονται και έτσι όσοι έσπευσαν να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας στέλνοντάς την από το 0,06 στο 0,167 ευρώ μάλλον το έχουν μετανιώσει. Άλλωστε εδώ και κάμποσες ημέρες, η εμπορευσιμότητα του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ είναι μηδενική.

 

ΑΕΕΑΠ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ. Έντονη είναι η φημολογία στην αγορά πως ήδη εισηγμένη ΑΕΕΑΠ επεξεργάζεται ταυτόχρονα δύο αντιδιαμετρικά σενάρια. Το πρώτο αφορά την περαιτέρω δραστηριοποίηση και ανάπτυξή της στην εγχώρια αγορά ακινήτων. Και το δεύτερο, την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της έναντι τιμήματος που οδηγεί σε αξιοσημείωτο premium σε σχέση με την εσωτερική της αξία.

Και τα δύο σενάρια εκλαμβάνονται ως θετικά από την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

 

REVOIL. Πολιτική δραστικής μείωσης των τραπεζικών της υποχρεώσεων προτίθεται να ακολουθήσει η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών REVOIL, με στόχο ο δανεισμός της να υποχωρήσει μέσα σε μια πενταετία κατά 17,5 εκατ. ευρώ.

Αυτά ανακοίνωσε η διοίκηση της εισηγμένης στο χθεσινό συνέδριο που οργάνωσε η ΕΧΑΕ για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης, επικαλούμενη:

• Τις σαφώς θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές που σημειώνει (π.χ. +5,6 εκατ. ευρώ το 2018).

• Το γεγονός ότι δεν βλέπει επί του παρόντος κάποια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία σε άλλες παράπλευρες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τους στόχους, ο δανεισμός θα μειωθεί μόνο κατά τη διετία 2019-2020 κατά περίπου 8,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v