Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2019

Forthnet: Κρατάνε ποσοστό οι τράπεζες και μετά το deal με Alter Ego

Forthnet: Κρατάνε ποσοστό οι τράπεζες και μετά το deal με Alter Ego

FORTHNET: Στην αγορά κυκλοφορούν πληροφορίες ότι το deal των τραπεζών με την Alter Εgo πρόκειται, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, να υπογραφεί μέσα στον μήνα, ενδεχομένως και στο πρώτο 15νθήμερο.

Σημαντικές, όμως, είναι και οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι πιστώτριες τράπεζες, μέσα από τη συμφωνία αυτή, θα κρατήσουν το 15% των μετοχών της Forthnet, ακόμη και σε περίπτωση πλήρους μετατροπής του ομολογιακού που έχουν συνάψει με την εταιρεία.

Γιατί όμως αυτό και τι σημασία έχει; Πρώτον, διότι σημαίνει ότι πέρα από το άμεσο τοις μετρητοίς τίμημα των 40-45 εκατ. ευρώ που θα εισπράξουν, διατηρούν συμμετοχή στο ενδεχόμενο αύξησης της αξίας της εταιρείας.

Δεύτερον, διότι σε μια εταιρεία με κατακερματισμένο μετοχολόγιο, ο ρόλος ενός ποσοστού 15% θα είναι υπολογίσιμος, ιδίως εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που λένε ότι η Alter Ego θα αποκτήσει συμμετοχή μικρότερη της καταστατικής μειοψηφίας του 1/3, προκειμένου να μην υποχρεωθεί σε δημόσια προσφορά.

Που σημαίνει ότι ο βασικότερος μέτοχος δεν θα έχει πλειοψηφία, ενώ συμμέτοχοι θα είναι οι τράπεζες, το δημόσιο της Τυνησίας. ο Άραβας Ghurair Al Abdulaziz, αλλά και οι Vodafon και Wind.

 

MEGA-TAINIOΘΗΚΗ: Περισσότερα από όσα περίμεναν θα εισπράξουν οι τράπεζες για την ταινιοθήκη, το σήμα καθώς και το αρχείο ειδήσεων και τα μηχανήματα του Mega.

Τα σχεδόν 34 εκατ. ευρώ, τα οποία πρόσφερε η Alter Ego, συμφερόντων Β. Μαρινάκη, ξεπέρασαν τον πήχη των προσδοκιών τους.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες θεωρούσαν οποιοδήποτε ποσό άνω των 25 εκατ. ευρώ επιτυχία…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v