Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2019

Το ενεργειακό δίλημμα της ElvalHalcor και το ράλι στο e-commerce

Το ενεργειακό δίλημμα της ElvalHalcor και το ράλι στο e-commerce

Στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ληφθεί η τελική απόφαση της ElvalHalcor για το αν θα προχωρήσει ή όχι στην επένδυση της κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη έχει λάβει άδεια παραγωγής 566 ΜW.

Πηγές θέλουν την ElvalHalcor να διερευνά και τον κλάδο των ΑΠΕ, δηλαδή να προχωρήσει είτε στην εξαγορά μονάδων παραγωγής ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε ακόμη και να αιτηθεί άδειες για την κατασκευή. Φυσικά μπορεί να συνδυαστούν και τα δύο.

Στο ενδεχόμενο που τελικά η βιομηχανία αποφασίσει να στραφεί στις ΑΠΕ, όμως, το project της θερμικής μονάδας, κατά πάσα πιθανότατα θα παγώσει...

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ταχύτατη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου έδωσε χθες, στο Digital Economy Forum, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE Αντώνης Μακρής. Οπως είπε, έξι στους δέκα καταναλωτές ενημερώνονται πλέον από το Διαδίκτυο πριν πραγματοποιήσουν μια αγορά. Μεταξύ του 2018 και του 2017 σημειώθηκε αύξηση 20% του μέσου όρου ηλεκτρονικών αγορών που πραγματοποιεί ένας καταναλωτής καθώς και αύξηση 20% στο μέσο ύψος μιας ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Πλέον, το 9% του συνολικού τζίρου στο λιανεμπόριο γίνεται μέσω του Διαδικτύου εξέλιξη που αποτυπώνεται και στις νέες ιδρύσεις εταιρειών του κλάδου. Σχεδόν μία στις δύο νέες εταιρείες λιανικής χρησιμοποιούν ως κύριο κανάλι πωλήσεων το Διαδίκτυο, όπως είπε ο κ. Μακρής.

Η συνολική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ και «είναι ο μοναδικός τομέας του λιανεμπορίου που αναπτύσσεται με 15% - 20%» είπε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE.

Κατά τον κ. Μακρή, το ηλεκτρονικό εμπόριο καλλυντικών είναι πλέον μια αγορά 200 εκατ. ευρώ και το delivery φαγητού φτάνει το μισό δισεκατομμύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v