Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2019

Πώς δανείζεται η B&F Ενδυμάτων με αρνητικά επιτόκια και μια... φωτογραφία

Πώς δανείζεται η B&F Ενδυμάτων με αρνητικά επιτόκια και μια... φωτογραφία

ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. Σε μια κανονική χώρα, όπως και σε πολλές γειτονικές βαλκανικές, ο πολίτης που χρειάζεται νέα ταυτότητα απλά πηγαίνει στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας. Εκεί υπάρχει ειδικός θάλαμος για να βγάλει τη φωτογραφία, εκεί επιβεβαιώνονται τα στοιχεία του κ.λπ. Εκεί πληρώνει και το σχετικό κόστος, που μπαίνει στα ταμεία του δημοσίου.

Στην Ελλάδα μαθαίνουμε πως καθυστερεί να ολοκληρωθεί η προετοιμασία του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες, μεταξύ άλλων επειδή γίνεται και μάχη για το αν θα πρέπει οι πολίτες να απευθύνονται πρώτα σε φωτογράφο!

Η μάχη των... φωτογράφων δεν φαίνεται πως είναι η μοναδική που δίνεται αυτές τις ημέρες. Κάποιοι υπουργοί χαϊδεύουν τα αυτιά και άλλων επαγγελματικών ομάδων, με «μνημόνια συνεργασίας» ή με αποφάσεις για προνομιούχα μεταχείριση σε κρατικές υπηρεσίες, «επειδή αυτοί ξέρουν».

Ετσι δημιουργούν και πελατεία από ανθρώπους που ταλαιπωρούνται π.χ. για να βγάλουν άκρη με το Κτηματολόγιο. Αντί να βελτιώνουμε τις κρατικές υπηρεσίες, ώστε να υποδέχονται κάθε αίτημα, δημιουργούμε νέα γενιά ενδιαμέσων που θα εισπράττουν το λιγοστό περίσσευμα -αν υπάρχει- των φορολογουμένων.

 

B&F ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ. Τρόπο να… δανείζεται με έντονα αρνητικό επιτόκιο έχει βρει η B&F Ενδυμάτων, τα ομόλογα της οποίας διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Έχοντας αντλήσει από την αγορά 25 εκατ. ευρώ (25.000 ομολογίες προς 1.000 ευρώ έκαστη) είδε αρχικά την τιμή των ομολόγων της στο ταμπλό του ΧΑ κάπου στο 95 και στη συνέχεια έως και το 91-92. Και αυτό παρά τη γενικότερη πτωτική τάση των επιτοκίων στην αγορά.

Αποφάσισε λοιπόν την αγορά ιδίων ομολόγων, έχοντας αποκτήσει έως την 15η Νοεμβρίου 740 τεμάχια (ονομαστικής αξίας 740.000 ευρώ). Συνέχισε μάλιστα τις σχετικές αγορές και κατά τις επόμενες χρηματιστηριακές συνεδριάσεις.

Τι σημαίνει αυτό; Πως σε ό,τι αφορά το τμήμα των ομολόγων που επαναγοράζεται, η εταιρεία αποπληρώνει κάθε 100 ευρώ δανεικών, έναντι περίπου 91-93 ευρώ! Μιλάμε για ένα «αρνητικό επιτόκιο» της τάξεως του 7%-9%!

Σε ό,τι αφορά τον πιθανό επενδυτικό κίνδυνο των συγκεκριμένων ομολόγων, κύκλοι προσκείμενοι στην B&F Ενδυμάτων υποστηρίζουν ότι η εταιρεία είναι χρηματοοικονομικά υγιής, κερδοφόρος και προτίθεται να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v