Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2019

Το ενδιαφέρον για Λάρκο και η ισχυρή ομάδα για το ομόλογο Ελλάκτωρ

Το ενδιαφέρον για Λάρκο και η ισχυρή ομάδα για το ομόλογο Ελλάκτωρ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Με τους «βασικούς» της κατέβηκε στον τραπεζικό αγωνιστικό χώρο για την προώθηση του ομολόγου των 600 εκατ. ευρώ η Eλλάκτωρ.

Στις συναντήσεις με τις διοικήσεις των τεσσάρων τραπεζών εμφανίστηκαν τα βαριά χαρτιά του ομίλου, καθώς πέραν των προφανών -Οικονομικού Διευθυντή και Αναπληρωτή Οικονομικού Διευθυντή-, το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Eλλάκτωρ και πρώην Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Σάκης Καλλιτσάντσης.

Σε μερικές περιπτώσεις, οι τραπεζίτες πήραν... διπλή δόση της οικογένειας Καλλιτσάντση, αφού στη συνάντηση παρευρέθηκαν τόσο ο Σάκης όσο και ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

Τα δυο αδέρφια και μεγαλομέτοχοι της Ελλάκτωρ υποστήριξαν πως η έκδοση του ομολόγου είναι μία εναλλακτική οδός για τη χρηματοδότηση του ομίλου, ο οποίος ούτως ή άλλως διατηρεί και θα συνεχίσει να έχει μακροχρόνιους και ισχυρούς δεσμούς με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

 

ΛΑΡΚΟ. Το «πράσινο» φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή του σχεδίου της εκκαθάρισης εν λειτουργία της χρεοκοπημένης ΛΑΡΚΟ έχει πάρει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αυτό σημείωσε κορυφαία πηγή του υπουργείου, προσθέτοντας επίσης, όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr, ότι της διαδικασίας αυτής έπεται ουσιαστικά το παλιό σχέδιο του 2014 που είχε προωθήσει το ΤΑΙΠΕΔ -και τελικά δεν έτρεξε- για το σπάσιμο της εταιρείας και των περιουσιακών στοιχείων και την πώλησή τους.

Το ενδιαφέρον είναι, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ότι δεν μπορεί να γνωρίζει το αν θα αποπληρωθούν όλοι οι πιστωτές της βιομηχανίας παραγωγής νικελίου. Και μεταξύ αυτών το ερώτημα είναι αν η ΔEH θα μπορέσει να εισπράξει μέρος του ποσού των 340 εκατ. ευρώ που της οφείλει η εταιρεία της Λάρυμνας…

Προτεραιότητα δίνεται, κατά τις ίδιες πηγές, στην ανάκτηση από το δημόσιο των παράνομων κρατικών ενισχύσεων ύψους 136 εκατ. ευρώ. Με πιο απλά λόγια, από την εκκαθάριση τα έσοδα που θα εισπραχθούν θα πάνε στα κρατικά ταμεία.

Πέραν των προαναφερθέντων, το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου υποστηρίζει ότι για τη ΛΑΡΚΟ υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Προέρχεται δε τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και τη διεθνή.

Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, η ΛΑΡΚΟ να εξυγιανθεί...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v