Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 4 2002

Alpha Bank: ”Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”

Η κριτική, κριτική. Αλλά και ”Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”

Ακρως επαγγελματική δουλειά, τόσο που να θεωρείται έως και ”πρωτοποριακή” για τα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα, χαρακτήρισαν αρκετοί αναλυτές την παρουσιάση που έκανε η Alpha Bank για τους θεσμικούς και τους αναλυτές, σχεδον ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννιαμήνου.

Σχεδόν όλα όσα ελέχθησαν κατά τη διάρκεια της εκτενέστατης αυτής παρουσιάσης, περιλαμβάνονται μάλιστα σε έγγραφα ηλεκτρονικής μορφής (pdf και powerpoint) στο τμήμα investor relations του site του ομίλου (www.alpha.gr), στο οποίο έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε επενδυτής!!!

H στήλη δεν μπορεί παρά να επικροτήσει αυτή την αλλαγή πλεύσης από την πλευρά του ιστορικού τραπεζικού ομίλου, καθώς για ένα διάστημα, τα προβλήματα με την πίεση της κερδοφορίας και τα ερωτήματα για την κεφαλαιακή επάρκεια, φαίνεται να οδήγησαν σε μια ”εσωστρέφεια” που τελικά μάλλον προβλημάτιζε... περισσότερο τους αναλυτές!!!

Ας ελπίσουμς ότι θα σπεύσουν κι άλλες μεγάλες ελληνικές εισηγμένες, οι οποίες φαίνεται να μην έχουν συνειδητοποιήσει ως τώρα τη σημασία που έχει σε αυτή τη περίοδο αβεβαιότητας και καχυποψίας η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια εκ μέρους τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v