Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2002

Ικανοποιούν, χωρίς να ”εκπλήσσουν” τα αποτελέσματα

Περίοδος αποτελεσμάτων, λογικό να ασχοληθεί και ο Χαμαιλέων. Ας ξεκινήσουμε από τον ΟΠΑΠ, τα αποτελέσματα του οποίου κινήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες και ικανοποίησαν τους αναλυτές, παρότι τα έσοδα σε ετήσια βάση πρόκειται να είναι μειωμένα κατά 3% σε σχέση με την αρχική ”καθοδήγηση” που είχε δοθεί από τη διοίκηση.

Ετσι τα ratings παραμένουν στο outperform, πράγμα διόλου παράξενο με δεδομένο ότι το P/E για το 2002 είναι λίγο πάνω από το 11 και η αναμενόμενη μερισματική απόδοση κινείται μεταξύ 6,4% και...7% όταν τα repos δίνουν πλέον το πολύ ένα... ”τριαράκι”.

Ωστόσο οι τιμές στόχοι μάλλον μειώνονται ελαφρώς...

Ικανοποιητικό χαρακτηρίζεται και το bottom line της Eurobank, από μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρίες, καθώς ανταποκρίνεται στα consensus polls που έγιναν από το Reuters και το Bloomberg τις τελευταίες ημέρες, αλλά και στις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί σε ”κλαδικές” αναλύσεις του Οκτωβρίου.

Το καλό για την τράπεζα είναι ότι ωφελείται φορολογικά κι από τις απορροφήσεις (πρώτα η Telesis, τώρα οι ΕΠΕΡΑ, ΕΠΑΝ με ορίζοντα το 2003 και 2004), αλλά και το ότι χρησιμοποιεί ήδη τα ΔΛΠ, οπότε κάνει mark to market τα χαρτοφυλάκια μετοχών και ομολόγων και εμφανίζεται πιο ”διαφανής” απέναντι στους μελετητές των λογιστικών της καταστάσεων.

Τέτοιου είδους θέματα ”διαφάνειας” παίζουν μεγαλο ρόλο στις δύσκολες εποχές που διαγουμε.

Εντός ”προσδοκιών” χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις θεωρήθηκαν κατ αρχήν και τα αποτελέσματα των εταιριών Delta Singular και Μotor Oil, ενώ σταθερά σε ρυθμούς ...outperform κινήθηκε η Cosmote.

Σήμερα βεβαίως είναι η ημέρα της Εθνικής Τράπεζας από την οποία επίσης δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις, παρά μόνο μια ελαφρά βελτίωση στο ποσοστό μείωσης των κερδών πρό φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας που στο εξάμηνο ήταν 50,5% σε σχέση με το εξάμηνο του 2001.

Για την ακρίβεια το consensus φέρει τα κέρδη 9μήνου να είναι μειωμένα κατά 47-49% σε σχέση με το 9μηνο πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v