Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2019

Η Folli Follie, οι ποινικές διώξεις και η συμφωνία που πάει στα... βράχια

Η Folli Follie, οι ποινικές διώξεις και η συμφωνία που πάει στα... βράχια

Λογάριαζαν χωρίς... τον ξενοδόχο τα μέλη της διοίκησης της Folli Follie, όταν δημοσιοποιούσαν την κατ’ αρχάς συμφωνία περί εξυγίανσης της εταιρείας με τους ομολογιούχους πιστωτές της.

Οι πρόσφατες ποινικές διώξεις κατά των μελών της διοίκησης της Folli Follie, αν και αποτελούν μια παράλληλη διαδικασία, εντούτοις σχετίζονται απολύτως με την κυοφορούμενη συμφωνία, για την οποία παρεμπιπτόντως έχουμε μέρες να ακούσουμε νέα... 

Κι αυτό γιατί η βάση της συμφωνίας αφορά τη μεταβίβαση των ακινήτων της εταιρείας στην AssetCo, η οποία στην ουσία αποτελεί την «επιταγή πληρωμής» του όποιου recοvery διεκδικούν οι ομολογιούχοι.

Δεδομένου ότι αυτά βρίσκονται στο σύνολό τους δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Πράξεις, ακόμη κι αν περάσουν οι προθεσμίες που ο νέος ποινικός κώδικας έχει ορίσει, είναι σχεδόν βέβαιο -σύμφωνα με νομικούς κύκλους στους οποίους απευθύνθηκε η στήλη- ότι ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας θα ζητήσει εκ νέου τη δέσμευσή τους υπό το πρίσμα των νέων διώξεων… Υπενθυμίζεται πως τα ακίνητα θα μπορούσαν να είχαν αποδεσμευθεί με μια επικυρωμένη από τη Δικαιοσύνη συμφωνία εξυγίανσης, η οποία μέχρι στιγμής δείχνει να είναι υπό διαπραγμάτευση. 

Εν ολίγοις, αν έμοιαζε πριν αδιέξοδη η όποια προσπάθεια, σήμερα φαντάζει μάλλον κενή περιεχομένου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v