Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2020

Η προσφυγή κατά των ΚΑΕ και η... μετακόμιση της Wind

Η προσφυγή κατά των ΚΑΕ και η... μετακόμιση της Wind

ΚΑΕ: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Ελληνικό Δημόσιο κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, που απάλλασσε την Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών από την καταβολή ποσού 581.000 ευρώ.

Η απαίτηση αφορά την απόδοση ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για πωλήσεις προϊόντων σε επιβάτες transit, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο έκρινε ότι αυτοί δεν δικαιούνται αγορές duty free.

Από την πλευρά της, η ΚΑΕ στην έφεσή της επικαλέστηκε σχετική νομοθεσία της Ε.Ε. αναφορικά με την πώληση προϊόντων σε διερχόμενους επιβάτες, χωρίς την επιβάρυνση των φόρων. Ωστόσο, το Ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στο ΣτΕ, προκειμένου να δοθεί οριστική γνωμοδότηση για το παραπάνω θέμα.

Πάντως η όλη διεκδίκηση δεν σχετίζεται σε καμιά περίπτωση με την προηγούμενη ιδιοκτησία των ΚΑΕ, δηλαδή τη Folli Follie και την οικογένεια Κουτσολιούτσου, όπως κυκλοφορεί…

 

WIND: Μπορεί να μην είναι σίγουρο πως θα πωληθεί η Wind Hellas, αλλά είναι απολύτως σίγουρο πως μετακομίζει!

Οι διαχειριστές του GRECO Fund, που αγόρασε πέρυσι το κτίριο που στεγάζει σήμερα τη Wind στη Λεωφόρο Κηφισίας, σχεδόν απέναντι από τον ΟTΕ, ζήτησαν αύξηση.

Λέγεται πως η τιμή ανά τετραγωνικό που είχε εξασφαλίσει η διοίκηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών ήταν αρκετά ικανοποιητική και σίγουρα κάτω από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς γραφείων στην περιοχή.

Η αντιπρόταση που κατέθεσε η πλευρά της Wind δεν ικανοποίησε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και έτσι οι δρόμοι τους χωρίζουν.

Πάντως ακούγεται πως η εταιρεία θα μετακομίσει αρκετά μακριά από το Μαρούσι...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v