Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2020

Δύσκολο παιχνίδι γίνεται το διαδικτυακό στοίχημα

Δύσκολο παιχνίδι γίνεται το διαδικτυακό στοίχημα

Στη θεωρία, οι τεχνολογικές εξελίξεις ευνοούν την ανάπτυξη του Διαδικτυακού Στοιχηματισμού, με την Ελλάδα να εμφανίζει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης, αλλά στην πράξη, η κατάσταση δυσκολεύει για τις εταιρείες του κλάδου πανευρωπαϊκά.

Τα μεικτά ακαθάριστα κατά κεφαλήν διαδικτυακά έσοδα (GGR) στα τυχερά παιχνίδια βρίσκονται στην Ελλάδα κοντά στα 38 ευρώ ετησίως, είπε χθες ο Andrew Gellatly, επικεφαλής ερευνών στον εξειδικευμένο όμιλο Gambling Compliance. Στη Δανία, φτάνουν τα 90 ευρώ και στη Βρετανία τα 80 ενώ στην Εσθονία τα 42 ευρώ.

Ο ίδιος τόνισε, πάντως, πως το θεσμικό πλαίσιο για τον διαδικτυακό στοιχηματισμό αυστηροποιείται συνεχώς, με αποτέλεσμα σε κάποιες αγορές της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, να υπάρχουν ήδη εταιρείες-ζόμπι, οι οποίες πήραν άδεια αλλά πλέον έχουν περιορίσει ή μηδενίσει τη δραστηριότητά τους.

Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τη χρήση πιστωτικών καρτών στους δικτυακούς τόπους εταιρειών τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Πανευρωπαϊκά, επίσης, γίνεται ολοένα και πιο αυστηρή η νομοθεσία για τη διαφήμιση των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών και σε ορισμένες χώρες όπως η Ιταλία έχει απαγορευθεί πλήρως, με τεράστιες επιπτώσεις στα media και στις αθλητικές ομάδες.

Σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που φιλοξενήθηκε στο ΕΒΕΑ, μίλησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων (ΕΕΕΠ) Ευαγγ. Καραγρηγορίου, ο οποίος είπε πως τα έσοδα του δημοσίου από τα τυχερά παιχνίδια έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα δισ. ευρώ, ενώ προ πενταετίας ήταν κοντά στα 500 εκατ. ευρώ.

Στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος αναφέρθηκε στη σύντομη παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v