Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2020

Μύθοι και αλήθειες για τον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Μύθοι και αλήθειες για τον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Τις τελευταίες μέρες στην αγορά κυκλοφορούν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποκλείεται η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας να πάει πιο πίσω από τον αρχικό προγραμματισμό, ο οποίος ήταν για το τέλος Ιανουαρίου.

Η στήλη απευθύνθηκε σε αρμόδιο παράγοντα για τον διαγωνισμό, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα βγει την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τις φήμες της αγοράς, αυτές είτε έχουν να κάνουν με χρόνο που φέρονται να ζητούν υποψήφιοι επενδυτές για να στήσουν με άλλους κοινοπρακτικά σχήματα είτε με εμπλοκές που έχει η δημόσια επιχείρηση φυσικού αερίου με την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τον προαναφερόμενο αρμόδιο παράγοντα με τον οποίο συνομίλησε η στήλη, αν πάει πίσω, για δύο λόγους θα είναι: Είτε εξαιτίας απρόβλεπτων διεθνών εξελίξεων που επηρεάζουν την εταιρεία και το οικονομικό κλίμα, είτε εξαιτίας τεχνικών καθυστερήσεων όσον αφορά στη θέσπιση της ρήτρας υποχρέωσης των ΕΛ.ΠΕ (έχουν το 35% της ΔΕΠΑ Εμπορίας) να πουλήσουν με discount στον πλειοδότη του διαγωνισμού.

Στο ενδεχόμενο που η πετρελαϊκή εταιρεία δεν καταφέρει να τον κερδίσει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v