Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2020

Το «πονηρό» delisting και η συμμαχία των μειοψηφιών

Το «πονηρό» delisting και η συμμαχία των μειοψηφιών

ΧΑ: Ακούγεται έντονα στη χρηματιστηριακή πιάτσα ότι βασικός μέτοχος πολυσχιδούς εισηγμένης από την Κρήτη ψάχνει -με άτσαλο μάλλον τρόπο, καθώς… έχει βουίξει ο τόπος- να αυξήσει τη θέση του στην εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση και να τη βγάλει από το ταμπλό του ΧΑ.

Από την άλλη πλευρά όμως, κάποια χαρτοφυλάκια ζητούν υψηλότερο αντίτιμο και κάποια άλλα -ακούγοντας τη σχετική φημολογία- κοιτάνε να «συμμαχήσουν» προκειμένου να προσεγγίσουν ή και να πιάσουν το «κομβικό» 10%.

Και αυτό γιατί το 10% είναι σε θέση είτε να αποτρέψει την επιτυχία της δημόσιας πρότασης, είτε να ανεβάσει το τίμημα στα επιθυμητά (γι’ αυτά τα χαρτοφυλάκια) επίπεδα.

 

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αξιοσημείωτη διεύρυνση μεριδίων αγοράς σε όλα τα μέτωπα, σημείωσε πέρυσι η Ευρωπαϊκή Πίστη.

Δεν είναι μόνο η συνολική αύξηση της παραγωγής κατά 11,2% (+9,4% για το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς στο δεκάμηνο, που όμως φαίνεται να είναι σαφώς χαμηλότερη, αν εξαιρέσουμε τις θυγατρικές-συνεργαζόμενες εταιρείες των τραπεζών), αλλά επίσης το +5,4% στους γενικούς κλάδους (μόλις στο +1,5% η αγορά στο δεκάμηνο) και ειδικότερα το +4,9% στις καλύψεις αυτοκινήτου (έναντι του -2,7% της αγοράς στο δεκάμηνο).

Η μετοχή διαπραγματεύεται πολύ κοντά στη λογιστική της αξία (γύρω στα 140 εκατ. ευρώ η τρέχουσα αποτίμηση στο ΧΑ, στα 132,6 εκατ. τα ίδια κεφάλαια στις 30/6/2019), ενώ στο πρώτο φετινό εξάμηνο η εισηγμένη σημείωσε καθαρά κέρδη ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v