Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 22 2020

Aλλος για τον... κουμπαρά της Αττικής Οδού;

Aλλος για τον... κουμπαρά της Αττικής Οδού;

Σημαντική επιδότηση ανά διέλευση, κατά το πρότυπο του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, θα χρειαστεί ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ), προκειμένου να είναι βιώσιμος και ελκυστικός στον ιδιώτη παραχωρησιούχο.

Ο διαγωνισμός για δύο τμήματα του ΒΟΑΚ προκηρύχθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να έχει λυθεί το θέμα του «κουμπαρά» από τον οποίο θα προέρχονται τα κονδύλια της επιδότησης.

Στο υπουργείο Υποδομών, που όλα δείχνουν πως τελικά θα προχωρήσουν τους δύο διαγωνισμούς για τον ΒΟΑΚ, έναν με σύμβαση παραχώρησης και έναν με ΣΔΙΤ, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν τα κονδύλια από τη νέα σύμβαση της Αττικής Οδού.

Η σημερινή σύμβαση λήγει το φθινόπωρο του 2024 και το δημόσιο μπορεί να αντλήσει σημαντικά κεφάλαια από μια νέα πολυετή σύμβαση, πιθανώς με παράλληλη κατασκευή ορισμένων επεκτάσεων. Κάποια από αυτά τα κεφάλαια, θεωρούν στο υπουργείο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του ΒΟΑΚ, ώστε να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τη σύμβαση παραχώρησης.

Αφού γίνουν οι μελέτες, που απουσιάζουν βέβαια!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v