Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2020

Το ομόλογο της Lamda και οι νέοι στόχοι τραπεζών για NPEs

Το ομόλογο της Lamda και οι νέοι στόχοι τραπεζών για NPEs

Lamda: Η Lamda προτίθεται να εκδώσει εταιρικό ομόλογο, που θα διατεθεί με δημόσια προσφορά εντός του πρώτου τριμήνου. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις γ' τριμήνου.

Από τα κεφάλαια που θα αντληθούν, αφήνεται να εννοηθεί ότι θα αποπληρωθεί υφιστάμενο ομολογιακό, ύψους 95,1 εκατ. ευρώ, η διάρκεια του οποίου παρατάθηκε αρχικά ως την 30ή Νοεμβρίου 2019, με παράλληλη προπληρωμή ποσού 6 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία ως την 31η Μαρτίου 2020.

Περίπου 150 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για τη χρηματοδότηση της επένδυσης στο Ελληνικό και τα υπόλοιπα για κεφάλαιο κίνησης.

 

Τράπεζες: Επικαιροποιημένους στόχους τριετίας θα υποβάλουν τον προσεχή Μάρτιο οι τράπεζες στον SSM για τη μείωση των NPEs.

Τα πλάνα θα έχουν αρκετές αλλαγές, αφενός λόγω της καθυστέρησης στην έγκριση του Ηρακλή και στις διαπραγματεύσεις για ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή στο project Cairo, αφετέρου επειδή τράπεζες όπως οι Alpha και Εθνική επιταχύνουν τον βηματισμό τους, με μεγαλύτερες τιτλοποιήσεις απ’ αυτές που αρχικώς σχεδίαζαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v