Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2020

Η πώληση της Telekom Romania και τα stress test των «μικρών»

Η πώληση της Telekom Romania και τα stress test των «μικρών»

ΟΤΕ: Συνάντηση με στελέχη του ομίλου OΤE είχε στα τέλη της εβδομάδας ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ludovic Orban, με αντικείμενο τη διαδικασία πώλησης της Telekom Romania. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Υποδομών και Επικοινωνιών της χώρας Lucian Bode καθώς και ο επικεφαλής της γραμματείας του πρωθυπουργικού γραφείου Ionel Danca.

Η συνάντηση δείχνει πως προχωράει η διαδικασία για την πώληση του 54% που κατέχει ο OΤΕ στην Telekom Romania και του περίπου 70% που ελέγχει στην Telekom Romania Mobile, που δραστηριοποιείται στην κινητή τηλεφωνία.

Ως υποψήφιος για την απόκτηση της τελευταίας εμφανίζεται ένας όμιλος του οποίου ηγείται ο Βούλγαρος επιχειρηματίας Spas Roussev, ενώ για τη σταθερή τηλεφωνία έχει ακουστεί το όνομα της Orange. Στο παιχνίδι ήταν (άγνωστο αν παραμένει) και η βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners.

 

Stress test - μη συστημικές τράπεζες: Τα αποτελέσματα της περσινής άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) για τις μη συστημικές τράπεζες αξιολογεί η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της Διαδικασίας Εποπτικού Ελέγχου και Αξιολόγησης ( Supervisory Review and Evaluation Process - SREP»).

Βάσει όσων πληροφορείται η στήλη από το SREP δεν προκύπτει ανάγκη σύνταξης capital plan, παρά μόνο για δύο μικρές συνεταιριστικές τράπεζες.

Η Αττικής είναι καλυμμένη για την υπόθεση Καλογρίτσα. Ακόμη και στο -διόλου ακραίο- σενάριο που ενδεχόμενη πτώχευση της Τοξότης συμπαρασύρει τις περισσότερες από τις εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v