Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2020

Το πλήγμα στην ΕΛΤΑ Courier κι ένα... σφηνάκι για ΕΤΕ

Το πλήγμα στην ΕΛΤΑ Courier κι ένα... σφηνάκι για ΕΤΕ

ΕΛΤΑ: Την εικόνα διάλυσης στα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιτείνουν οι κινητοποιήσεις με αφορμή το σχέδιο διάσωσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση εξαιτίας της μη ανανέωσης συμβάσεων περίπου 1.500 «δανεικών εργαζομένων», μέσω εργολαβικών εταιρειών. Την Τρίτη, μικρή ομάδα υπαλλήλων απέκλεισε το κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ στην οδό Λένορμαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί για ώρες η είσοδος και η έξοδος φορτηγών και να επηρεαστούν διανομές κυρίως σε Αττική και σε νησιά. Επειδή χάθηκε η μία βάρδια, περισσότερα από 150.000 δέματα και επιστολές στην Αττική θα παραδίδονται με μία ημέρα καθυστέρηση. 

Στα ΕΛΤΑ ανησυχούν για τις επιπτώσεις από τις κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν σοβαρότερο αντίκτυπο στη λειτουργία της ΕΛΤΑ Courier, που λειτουργεί σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά. Όπως εξηγούν, απώλεια μεριδίου 1% για την ΕΛΤΑ Courier μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ και επιστροφή σε ζημιές…

 

ΕΘΝΙΚΗ: Κατευναστικά λειτούργησαν χθες κύκλοι προσκείμενοι στην Εθνική Τράπεζα, με τους οποίους επικοινώνησε το Euro2day.gr, σε σχέση με τις πληροφορίες για «κρίση κορυφής», με αφορμή τις περίφημες «εγκλήσεις» για παλαιότερες υποθέσεις δανείων. Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν με μάλλον «άτεχνο» τρόπο. 

Οι ίδιoι κύκλοι παραδέχτηκαν ότι υπάρχει κάποια διάσταση απόψεων σε ό,τι αφορά το αν θα πρέπει να γίνουν εγκλήσεις ή όχι, απορρίπτοντας, όμως, ως υπερβολές τα όσα κυκλοφόρησαν, περί πρωτοφανών καταστάσεων.

Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, ο χρόνος θα δείξει… μια και παρών ουδείς εκτός των εμπλεκόμενων ήταν. Εντούτοις δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι σε κάθε περίπτωση… «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Και ο νοών… νοείτω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v