Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 16 2002

Μια κίνηση της Coca Cola με ευρύτερες διαστάσεις

Μόλις την Παρασκευή η διοίκηση της The Coca Cola Company γνωστοποίησε οτι εφεξής δεν πρόκειται να προσφέρει ”καθοδήγηση” για τα αποτελέσματα της σε τριμηνιαία και ετήσια βάση!!!

Η παροχή καθοδήγησης είναι μια κατέστημενη πρακτική στις μεγάλες εταιρίες των ΗΠΑ, προκειμένου να μαθαίνουν οι κάτοχοι μετοχών (και οι αναλυτές) πως πρόκειται να κινηθούν τα αποτελέσματα σε βραχυχρόνια βάση, πολύ πριν τη δημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων.

Για άυτό ακριβώς το λόγο η διοίκηση του διεθνούς κολοσσού τη σταματά!! Προκειμένου, όπως ελέχθη, να περάσουν στο προσκήνιο και να επικεντρωθούν οι επενδυτές, στις μακροχρόνιες προοπτικές και τους στόχους της Coca Cola, εις εκ των μεγαλομετόχων της οποίας ( και μέλος του διοικητικού συμβουλίου) είναι ο ”πολύς” Warren Buffett, πιστός οπαδός των μακροχρόνιων επενδύσεων και γνωστός για την περιφρόνηση του στις βραχυχρόνιες διακυμάνσεις!!!

Το πιό εντυπωσιακό είναι οτι και άλλες μεγάλες εταιρίες των ΗΠΑ προσανατολίζονται στην ίδια κατεύθυνση, θέλωντας να εστιάσουν τη προσοχή των επενδυτών στη μακροχρόνια και όχι τη βραχυχρόνια ”οπτική”!!

Μέσα από την τριετή κρίση -και πτώση- των αγορών, κάτι φαίνεται οτι αλλάζει στο όλο σύστημα της λειτουργίας τους, πιθανώς ενάντια σε αυτούς που αποκαλούμε traders....

Ισως επειδή μέσω και των παραγώγων προϊόντων, το ημερήσιο volatility αυξήθηκε τόσο πολύ που να θυμίζει περισσότερο καζίνο παρά χρηματιστήρια!!!

Εδώ βέβαια κοιμόμαστε γενικώς με τα... τσαρούχια, σε ότι αφορά τις αλλαγές που εξυφαίνονται στο εξωτερικό, κι ασχολούμαστε με το ποιό ”χαρτί” θα ”τρέξει” κι ας είναι και...στρατσόχαρτο!!! Οσο για μακροχρόνια επένδυση, κι ένα...τρίμηνο πολύ μας πέφτει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v