Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2020

Τι χάνει-τι κερδίζει η Πειραιώς από το deal με Orix

Τι χάνει-τι κερδίζει η Πειραιώς από το deal με Orix

Την πανευρωπαϊκή τάση των τραπεζών να προχωρούν σε συμφωνίες που απελευθερώνουν κεφάλαια, βελτιστοποιώντας τους ισολογισμούς τους, ακολούθησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η αποκλειστική στρατηγική συνεργασία με τον ιαπωνικό χρηματοοικονομικό όμιλο Orix εντάσσεται στην παραπάνω λογική. Η Πειραιώς θα λειτουργεί στην εγχώρια αγορά ως broker της Orix, παρέχοντας στους πελάτες της, στον ναυτιλιακό τομέα, προϊόντα χορηγήσεων ή και αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων του ιαπωνικού ομίλου.

Με τη συμφωνία, η Πειραιώς χάνει μεν έσοδα από τόκους, θα εισπράττει, όμως, προμήθειες, ενώ μειώνοντας, μέσω αναχρηματοδοτήσεων από την Orix, το σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό ενισχύει τους κεφαλαιακούς της δείκτες.

Οι Ιάπωνες ενδιαφέρονται, κυρίως, για ναυτιλιακές εταιρείες μεσαίας και μικρής δυναμικότητας, που αποτελούν και την πλειονότητα του πελατολογίου της Πειραιώς.

Η πρώτη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί το προσεχές διάστημα.

Υ.Γ. Οι Ιάπωνες, βάσει της συμφωνίας, έχουν δικαίωμα πρώτης άρνησης σε περιπτώσεις χρηματοδότησης ή αναχρηματοδότησης που θα τους προτείνει η Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v