Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2020

ΧΑ: Οι αποτιμήσεις, τα ταμεία και ο… ακραίος δείκτης

ΧΑ: Οι αποτιμήσεις, τα ταμεία και ο… ακραίος δείκτης

Τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα είναι ενδεικτικά για το πόσο πολύ έχουν υποχωρήσει οι τρέχουσες τιμές των μετοχών στο ΧΑ ή/και -σύμφωνα με ορισμένους- για το πόσο μεγάλες αγοραστικές ευκαιρίες υπάρχουν σήμερα στο ταμπλό.

Στον συγκεκριμένο πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά δέκα εισηγμένες, οι οποίες στις 30/6/2019 διέθεταν θετικό καθαρό ταμείο, δηλαδή τα διαθέσιμα συν τις βραχυπρόθεσμες χρηματοοικονομικές επενδύσεις τους ξεπερνούσαν το σύνολο των τραπεζικών τους υποχρεώσεων.

Στην τελευταία στήλη του πίνακα εμφανίζεται ποιο ποσοστό της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας κάθε εταιρείας (τιμές 12/3/2020) αντιστοιχεί στο θετικό της καθαρό ταμείο.

Έτσι, το καθαρό ταμείο της Alpha Αστικά Ακίνητα αντιστοιχεί στο 95,1% της τρέχουσας αποτίμησης της τελευταίας στο ΧΑ, της ΕΥΑΘ στο 64,3%, της Καρέλιας στο 57,9%, της AS Company στο 51,1%, του ΟΛΘ στο 49,1% και της Centric στο 46% (χωρίς να συνυπολογίζεται η μετέπειτα ταμειακή εισροή που προέκυψε για την εισηγμένη από το υπερτίμημα παλαιότερης πώλησης περιουσιακού της στοιχείου).

Όσο και αν κάθε περίπτωση εισηγμένης εταιρείας αποτελεί ξεχωριστή υπόθεση, με τα επενδυτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά της -και η στήλη δεν θέλει να θεωρηθεί ότι προτείνει την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε τίτλου-, τέτοια νούμερα σπάνια έχουμε δει κατά το παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v