Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2020

Στο «Ζενίθ» η ονομασία, στο «ναδίρ» οι επιδόσεις

Στο «Ζενίθ» η ονομασία, στο «ναδίρ» οι επιδόσεις

Την περιέργεια ή ακόμη και τον γέλωτα προκάλεσε στη χρηματιστηριακή αγορά η κίνηση της Diversa (ή Ζενίθ Συμμετοχών όπως μετονομάστηκε) να αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 10,56 εκατ. ευρώ και μάλιστα με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Πώς είναι δυνατόν μια εταιρεία να ζητάει 10,56 εκατ. σε ένα τέτοιο χρηματιστηριακό κλίμα, όπου ακόμη και blue chips καταποντίζονται στο ταμπλό του ΧΑ;

Πώς ελπίζει η διοίκησή της ότι θα καταφέρει μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, όσα δεν κατάφερε εδώ και 1,5 χρόνο, σε μια περίοδο όπου «έβρεχε χρήμα» στο ελληνικό χρηματιστήριο; Και αυτό γιατί η Diversa είχε ψηφίσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τόσο τον Δεκέμβριο του 2018 όσο και τον Ιούνιο του 2019. Εκτός και αν περιμένει τον... από μηχανής επενδυτή.

Τέλος, με ποια θεμελιώδη δεδομένα πιστεύει η διοίκηση της εισηγμένης ότι θα προσελκύσει κεφάλαια;

Ειδικότερα, στη χρήση 2018-2019, η Diversa σημείωσε πωλήσεις μόλις 42 χιλ. ευρώ, ζημία 1,73 εκατ. ευρώ, αρνητικά ίδια κεφάλαια 1,85 εκατ. ευρώ, ελλειμματικό κεφάλαιο κίνησης, ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και επισήμανση ορκωτού ελεγκτή για «ουσιώδη αβεβαιότητα για συνέχιση δραστηριότητας».

ΥΓ: Μήπως τελικά το «Ζενίθ Συμμετοχών» αποδειχτεί στην πράξη ιδιαίτερα φιλόδοξη ονομασία;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v