Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2020

Η νέα παράταση για Galaxy και η αναβολή για Εθνική Ασφαλιστική

Η νέα παράταση για Galaxy και η αναβολή για Εθνική Ασφαλιστική

ALPHA-GALAXY: Νέα παράταση αναμένεται να δοθεί στον διαγωνισμό για την πώληση του 80% της Cepal και του 95% των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine note) και χαμηλής (junior note) διαβάθμισης τιτλοποίησης καταγγελμένων κυρίως δανείων, ύψους 12 δισ. ευρώ, της Alpha Bank (project Galaxy).

Η προθεσμία για κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών είχε μετατεθεί για τα τέλη Μαρτίου, με την πανδημία, όμως, του κορωνοϊού να βρίσκεται σε έξαρση, τράπεζα και σύμβουλοι είναι βέβαιο ότι θα αποφασίσουν νέα μετάθεση.

Άλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη, συναλλαγές που είχαν ήδη υπογραφεί ή ήταν κοντά σε συμφωνία έχουν προσωρινά μετατεθεί, μέχρι να δημιουργηθεί ορατότητα για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, θα συνεχισθεί η παροχή στοιχείων, μέσω του Virtual Data Room, ώστε με την εξομάλυνση των συνθηκών, ο διαγωνισμός να προχωρήσει με γρήγορο βηματισμό.

Υ.Γ. Καθυστέρηση, λόγω της πανδημίας, υπάρχει και στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Fortress για την πώληση χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα εξασφαλισμένα δάνεια ( project Neptune).

 

ΕΤΕ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις του Euro2day.gr για αναβολή του διαγωνισμού, με επίκληση των δυσκολιών που προκαλεί η πανδημία.

Ήδη η Εθνική βρίσκεται σε σχετική συνεννόηση με την DG Comp.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΕΚΤ: Μπορεί το stress test να αναβλήθηκε για το 2021, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις των EKT και EBA, αλλά στη θέση του η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών θα πραγματοποιήσει μία επιπρόσθετη άσκηση διαφάνειας, σε επίπεδο ΕΕ. 

Στόχος της άσκησης θα είναι η παροχή επικαιροποιημένων πληροφοριών, σχετικά με τα ανοίγματα και την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v