Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2020

FG Europe: Οι μικροεπενδυτές... θυμούνται ακόμα

FG Europe: Οι μικροεπενδυτές... θυμούνται ακόμα

Στις 26 Ιουλίου του 2019 το Euro2day.gr είχε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «FG Europe: Άσκηση που δεν βγαίνει η εύλογη αξία της μετοχής».

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Τη στιγμή που ο βασικός μέτοχος της FG Europe έβγαζε την εταιρεία του από το ΧΑ με δημόσια πρόταση και αποτίμηση 26 εκατ. ευρώ, η (χωρίς ουσιαστικό δανεισμό) κατά 50% θυγατρική της RF Energy πουλούσε ένα τμήμα των αιολικών της πάρκων έναντι 55 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, την ώρα που ολόκληρη η FG Eurοpe αποτιμάτο προς 26 εκατ. ευρώ, μόνο από το τμήμα της θυγατρικής της RF Energy που πουλήθηκε, αντιστοιχούσαν στην πρώην εισηγμένη 27,5 εκατ. ευρώ (55:2).

Τις τελευταίες μέρες ωστόσο ένα ακόμη μέρος της RF Energy πουλήθηκε στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, έναντι σημαντικού τιμήματος που δεν ανακοινώθηκε επισήμως.

Με άλλα λόγια, η μητρική FG Eurοpe αποτιμήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης έναντι ενός έντονα αρνητικού τιμήματος!

Δηλαδή, η μειοψηφία υποχρεώθηκε να… «πληρώσει» κι από πάνω τον βασικό μέτοχο, προκειμένου να του πουλήσει τις μετοχές της.

Τα σχόλια δικά σας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v