Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2020

Lavipharm: Οι αγορές του βασικού μετόχου και τα σενάρια

Lavipharm: Οι αγορές του βασικού μετόχου και τα σενάρια

Ενας βασικός μέτοχος που προχωρά συστηματικά σε αγορές μετοχών τους τελευταίους μήνες είναι ο Αθανάσιος Λαβίδας της Lavipharm.

Ενδεικτικά, στον παρατιθέμενο πίνακα καταγράφονται οι αγορές του μόνο μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Μαρτίου: Περίπου 294 χιλιάδες τεμάχια, έναντι περίπου 77 χιλιάδων ευρώ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των παρεμβάσεων είναι η διατήρηση της τιμής της μετοχής της Laviρharm σε σαφώς ικανοποιητικά επίπεδα, κόντρα στο γενικότερο κλίμα του ΧΑ (0,298 ευρώ στις 26/3, όταν το υψηλό του 12μήνου ήταν 0,338 και προ δωδεκαμήνου ο τίτλος βρισκόταν στο 0,174 ευρώ).

Χρηματιστηριακοί κύκλοι υποθέτουν ότι οι αγοραστικές παρεμβάσεις του κ. Λαβίδα ερμηνεύονται από το γεγονός ότι στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης περιλαμβάνεται και το Betadine, που έχει ηγετικό μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των αντισηπτικών. Άρα αυτό είναι πολύ πιθανόν να ευνοεί τις πωλήσεις της εισηγμένης σε περίοδο κορωνοϊού. Άλλοι, ωστόσο, εκτιμούν ότι ο λόγος είναι άλλος, επειδή οι αγοραστικές παρεμβάσεις του κ. Λαβίδα ξεκίνησαν από τα μέσα Ιανουαρίου, αρκετά πριν από την εκδήλωση της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, η Laviρharm μπορεί να έχει επιστρέψει στην κερδοφορία (καθαρά κέρδη α' εξαμήνου του 2019 ύψους 609 χιλ. έναντι κερδών 495 χιλ. ευρώ κατά το πρώτο μισό του 2018), ωστόσο η καθαρή της θέση παραμένει αρνητική (-18,9 εκατ. ευρώ) και ο (ρυθμισμένος) καθαρός δανεισμός της καθόλου ευκαταφρόνητος (38,2 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v