Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2020

Η περιπέτεια του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» πριν μπει σε καραντίνα

Η περιπέτεια του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» πριν μπει σε καραντίνα

Το γύρο της Μεσογείου έκανε το επιβατηγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, πριν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και τεθεί σε καραντίνα, λόγω των 119, προς το παρόν, κρουσμάτων της Covid-19.

Η AΝΕΚ εκμίσθωσε το πλοίο στην Carnival, προκειμένου να παραλάβει προσωπικό όλων των ειδικοτήτων από το Τσεσμέ της Τουρκίας και να τους μεταφέρει σε ισπανικό ναυπηγείο, όπου θα εκτελούσαν εργασίες συντήρησης κρουαζιερόπλοιου.

Η συμφωνία μίσθωσης προέβλεπε ότι το Ελ. Βενιζέλος θα ελλιμενιζόταν στην Ισπανία καθώς θα χρησιμοποιούταν ως πλωτό ξενοδοχείο για το προσωπικό, που είχε μεταφέρει. Με την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης θα τους επέστρεφε στο Τσεσμέ.

Όταν, όμως, το πλοίο έφθασε στην Ισπανία, η πανδημία ήταν πια σε φάση έξαρσης, με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί η αποβίβαση των ναυτεργατών και ο ελλιμενισμός του.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, έλαβε εντολή από τη Carnival να επιστρέψει στο Τσεσμέ. Η Τουρκία δεν επέτρεψε, με τη σειρά της, την αποβίβαση των ναυτεργατών, με αποτέλεσμα να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έμεινε αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι ως χθες.

Οι 119 φορείς της πανδημίας διαπιστώθηκαν, μετά τους ελέγχους των υγειονομικών υπηρεσιών, καθώς κανείς από τους επιβαίνοντες δεν εκδήλωσε, ως εκείνη τη στιγμή, συμπτώματα.

Το πλοίο παραμένει μισθωμένο από την Carnival.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v