Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 14 2020

Η γραμμή 4 του μετρό και η επιστροφή κεφαλαίου στην Chipita

Η γραμμή 4 του μετρό και η επιστροφή κεφαλαίου στην Chipita

ΜΕΤΡΟ: Στις 15 Απριλίου έληγαν οι προσφορές των δύο διεκδικητών για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό Αθήνας και η διοίκηση της Αττικό Μετρό ζήτησε να παραταθεί η ισχύς τους.

Πρόκειται για εξέλιξη που δείχνει πως δεν έχει κριθεί ακόμα η τύχη του διαγωνισμού του 1,8 δισ. ευρώ για την κατασκευή του τμήματος Αλσος Βεΐκου - Γουδή και πως στην κυβέρνηση εξακολουθούν να αναζητούν φόρμουλα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση και του πρωθυπουργικού γραφείου ώστε να αποφευχθεί μια αρνητική εξέλιξη, δηλαδή η ακύρωση του διαγωνισμού μετά και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

CHIPITA: Επιστροφή κεφαλαίου, ύψους 34,95 εκατ. ευρώ (0,35 ευρώ ανά μετοχή), διενήργησε στο τέλος της περσινής χρονιάς η Chipita. 

Πρόκειται για τη δεύτερη επιστροφή κεφαλαίου εντός του 2019. Είχε προηγηθεί, με απόφαση της τακτικής γενικής των μετόχων στις 24 Ιουνίου, η καταβολή στους μετόχους του ποσού των 14,9 εκατ. ευρώ (0,15 ευρώ ανά μετοχή).

Η εταιρεία απέδωσε στους μετόχους το μεγαλύτερο μέρος του έκτακτου κέρδους (48 εκατ. ευρώ), που ενέγραψε από την πώληση της εναπομείνασας συμμετοχής της στην αιγυπτιακή Edita.

Μπορεί η εισαγωγή σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά να καθυστερεί εδώ και χρόνια, περιορίζοντας τις δυνατότητες αποεπένδυσης για το Olayan Group, αλλά τουλάχιστον έχει αυξηθεί σημαντικά η μερισματική απόδοση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v