Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 18 2002

Οι ... pen pals της Σοφοκλέους

Η αρμόδια υπηρεσία του Χρηματιστηρίου φαίνεται οτι αποκτά ολοένα και περισσότερους pen pals, φίλους δι αλληλογραφίας δηλαδή, όπως αποκαλούνται από τους αγγλοσάξονες οι τακτικά ανταλλάσοντες επιστολές, χωρίς να έχουν όμως... προσωπική επαφή.

Πολλές λοιπόν οι επιστολές μέσα στη διάρκεια του 2002 και με πλήθος αποδέκτες( δύο τελευταίοι που θυμάται ο Χαμαιλέων, η Κεράνης και η Connection, για θέματα αμοιβαίου... χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος)

Πλην όμως, με τον τρόπο τουλάχιστον που δημοσιεύεται, η αλληλογραφία φαίνεται να στερείται βαθιάς και ουσιαστικής... ”επικοινωνίας”.

Δίνει με λίγα λόγια, την εικόνα μιας επικοινωνίας που εξαντλείται σε... τυπικό επίπεδο χωρίς να δίνει τη δυνατότητα μιας, πώς να το πούμε, πιό ολοκληρωμένης και ουσιαστικής κατανόησης των φλεγόντων εταιρικών θεμάτων, τα οποία συνήθως θίγει.

Κάπως έτσι βεβαίως, ουδείς υποθέτουμε αμφιβάλλει, δημιουργούνται και... παρεξηγήσεις, ως προς την ειλικρίνεια των αλληλογραφούντων πλευρών, τις προθέσεις και τους σκοπούς που θέλουν να εξυπηρετήσουν.

Μήπως λοιπόν πρέπει κάποια στιγμή να σπάσει αυτό το... ”φράγμα” της τυπικότητας και της επίπλαστης... αβρότητας, του τύπου ”συγνώμη που σας ενοχλούμε αλλά ξέρετε πρέπει να γίνουμε λίγο αδιάκριτοι, πέστε και σείς κάτι να... γνωριστούμε καλύτερα” προς όφελος μιας πιό...φλογερής και σίγουρα πιό... διαφωτιστικής αλληλογραφίας;

Διότι με τα πολλά ”σείς και σας” τελικά σπανίως διαβάζει κάτι χρήσιμο ο επενδυτής,πέρα από τυπικές...περικοκλάδες. Οπως αυτή:

”Λόγω των συνθηκών στην ελληνική και τη διεθνή αγορά , του ανταγωνισμού και των βροχοπτώσεων, η εταιρία μας δεν μπόρεσε να σπείρει το μποστάνι, πλην όμως, κατόπιν δεκατρίων συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου το οποίο ενημερώθηκε για τις καιρικές συνθήκες και τις προβλέψεις των μετερεολόγων για το επόμενο 12μηνο, είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε οτι:

Εάν δεν ρίξει χαλάζι στο εγγύς μέλλον θα προχωρήσουμε σε διαγωνισμό για την πρόσληψη εργολάβου ο οποίος θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, ενω ταυτοχρόνως εξετάζουμε και τη λύση της εκμίσθωσης του χώρου σε ένα από τα πολλά διεθνή κονσόρτσιουμ τα οποία επανειλλημένως έχουν έλθει σε επαφή με την εταιρία μας.

Σε κάθε περίπτωση, είτε το σπείρουμε, είτε το δώσουμε το μποστάνι, θα ενημερώσουμε έγκαιρα όπως άλλωστε παγίως πράττουμε, το επενδυτικό κοινό”.

Μετα τιμής...

Χαμαιλέων ΑΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v