Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2020

Kρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου

Kρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου

ΣΥΝΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Στην προγραμματισμένη συνάντηση της προσεχούς Πέμπτης, τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι εκπρόσωποι φορέων της αγοράς) θα καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Αν και το έργο της Επιτροπής βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του στάδια, θεωρείται βέβαιο ότι θα αλλάξουν πάρα πολλά, τόσο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία όσο και τη διοίκηση του Συνεγγυητικού.

Ως προς το τελευταίο, τα πιθανότερα σενάρια φαίνεται να είναι δύο: Είτε το Συνεγγυητικό να διοικείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είτε από έναν νέο οργανισμό, ο οποίος θα λειτουργεί στα πρότυπα του ΤΕΚΕ (Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων).

Οψόμεθα…

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Στο τελικό στάδιο πριν τη δημοπράτηση είναι το ΣΔΙΤ για τον οδοφωτισμό της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που εγκρίθηκε προ ημερών από το περιφερειακό συμβούλιο.

Το αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση 15.000 φωτιστικών, η εφαρμογή συστημάτων απομακρυσμένου ελέγχου και τηλεμετρίας, λειτουργία και συντήρηση δικτύου οδοφωτισμού και αποκατάσταση των βλαβών του υφιστάμενου δικτύου.

Με το έργο θα υπάρχει «ενεργειακή εξοικονόμηση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% στο οδικό περιφερειακό δίκτυο, δηλαδή εξοικονόμηση 2,8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης έχει εκτιμηθεί σε περίπου 15 εκατ. ευρώ. Όπως και στο αντίστοιχο ΣΔΙΤ της περιφέρειας Ηπείρου, αναμένεται να εμφανιστούν αρκετοί ισχυροί των κατασκευών και της ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v