Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2020

Πειραιώς: Πουλά «ιερά» δάνεια σε ξένο fund

Πειραιώς: Πουλά «ιερά» δάνεια σε ξένο fund

Την πώληση του πρώτου από τα τρία χαρτοφυλάκια δανείων του σπονδυλωτού project Trinity έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς, όπως προκύπτει από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων Α' τριμήνου.

Η τράπεζα αναφέρει ότι υπογράφηκε σύμβαση (αγοραπωλησίας) για το Trinity I, το οποίο περιλαμβάνει δάνεια σε βαθιά καθυστέρηση των μονών Βατοπεδίου και Σίμωνος Πέτρας καθώς και απαιτήσεις από μεγάλο εκδοτικό όμιλο. Για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο «έτρεξε» τους προηγούμενους μήνες διαγωνιστική διαδικασία (project Trinity I), με χρηματοοικονομικό σύμβουλο τη Euroxx.

Μετά την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών, προτιμητέος επενδυτής ανακηρύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, νεότευκτο fund, το οποίο είχε εκδηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ενδιαφέρον για την Creta Farm.

Βάσει της πληροφόρησης που δόθηκε στους επενδυτές, όταν ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία, τα τρία δάνεια είχαν μεικτή λογιστική αξία 125,8 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία των υποθηκευμένων ακινήτων ανερχόταν σε 18,3 εκατ. ευρώ. Στην παρουσίαση της Πειραιώς για τα αποτελέσματα α' τριμήνου, η μεικτή λογιστική αξία ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ. Είναι πιθανόν, ως εκ τούτου, να περιορίστηκε ελαφρώς η περίμετρος.

Η τράπεζα έχει σε εξέλιξη και διαγωνιστική διαδικασία για το Trinity II, που περιλαμβάνει δάνεια μεικτής λογιστικής αξίας 150 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει το Trinity III, με δάνεια μεικτής λογιστικής αξίας 30 εκατ. ευρώ. Σύμβουλος πώλησης παραμένει η Euroxx. Η συνολική απαίτηση της Πειραιώς από τα δάνεια και των τριών σειρών ( Trinity I, II, III) ανέρχεται σε 760 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v