Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2020

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και η μάχη με... διπλό χάντικαπ

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και η μάχη με... διπλό χάντικαπ

Η Mytilineos είναι μία εξωστρεφής επιχείρηση και λόγω της δραστηριότητάς της στον τομέα της μεταλλουργίας ανταγωνίζεται επιχειρήσεις που προέρχονται από όλο τον πλανήτη. Εχει, έτσι, ευρύτερη εικόνα των εξελίξεων.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς, στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, θέλησε, με την εμπειρία και τις γνώσεις που κατέχει από τη διαδρομή της ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας στις ξένες αγορές, να καταδείξει τον «αγώνα επιβίωσης» που δίνουν οι εγχώριες επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

Και επιδίωξε επίσης να τονίσει τη σημασία που έχει η στήριξή τους από το κράτος: «Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας στην Ευρώπη, αλλά και εκτός αυτής. Έχουμε "σκληρό" νόμισμα. Άλλες δεν το έχουν», είπε, εννοώντας τις δυνατότητες που έχουν χώρες εκτός ευρωζώνης να αξιοποιήσουν το όπλο της υποτίμησης, για να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητά τους. 

Τι γίνεται όμως όταν οι ελληνικές εταιρείες κονταροχτυπιούνται με επιχειρήσεις επίσης από τον πυρήνα του ευρώ; «Εμείς πρέπει να δουλέψουμε με νόμισμα Γερμανίας… και ταυτόχρονα να ανταγωνιστούμε επιχειρήσεις της ευρωζώνης που έχουν επωφεληθεί από τις χώρες τους με διάφορους τρόπους. Δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης», συμπλήρωσε ο κ. Μυτιληναίoς, για να σημειώσει ότι η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία κ.α. βοηθούν πάρα πολύ τις επιχειρήσεις τους.

Έτσι, ο CEO, επικαλούμενος τον ΣΕΒ, υποστήριξε ότι «ο Σύνδεσμος, αν προσέξατε, δεν ζητάει φορολογικά κίνητρα, τα αιτήματά του αφορούν στην ενίσχυση της εργασίας».

Πρόσθεσε ακόμη την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους όπως έχει κάνει η Γερμανία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v