Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 12 2020

Tips για τις αυξήσεις κεφαλαίου από Pasal και Optima Bank

Tips για τις αυξήσεις κεφαλαίου από Pasal και Optima Bank

OPTIMA BANK: Συνεχίζονται τα σχέδια επέκτασης του δικτύου των καταστημάτων της Optima Bank, παρά την εκδήλωση της πανδημίας.

Όπως λέγεται μάλιστα, αναμένονται άλλα δέκα καταστήματα έως τον Ιούλιο, ή έστω έως το τέλος του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα ο συνολικός τους αριθμός να σκαρφαλώσει στα 25.

Αντίθετα, αυτό που φαίνεται να έχει αλλάξει,είναι το ύψος της σχεδιαζόμενης (από πέρυσι) αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με κύκλους της αγοράς να εκτιμούν ότι αυτή θα κυμανθεί γύρω στα 30-40 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιοι για το πότε θα υλοποιηθεί.

Πάντως, σε μια τέτοια περίπτωση, θα δούμε μια σημαντική διάχυση του ποσοστού που κατέχει στην Τράπεζα η Motor Oil από το τρέχον 52,08% (έως τον Μάρτιο βρισκόταν στο 97,08%, ωστόσο ένα τμήμα αυτού διατέθηκε σε μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη).

Θυμίζουμε πως η διοίκηση της Μotor Οil έχει διαμηνύσει από πέρυσι σε θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές την πρόθεσή της να σταματήσει να ενοποιεί την Optima Bank στις λογιστικές της καταστάσεις.

 

PASAL DEVELOPMENT: Θέμα λίγου χρόνου εκτιμάται ότι είναι η εκκίνηση της διαδικασίας της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Pasal Development.

H κάλυψη της έκδοσης θεωρείται δεδομένη και παρά τη δημόσια πρόταση που -υποχρεωτικά εκ του νόμου- θα ακολουθήσει, πρόθεση του νέου ιδιοκτήτη (Sterner Stenhus) είναι να διατηρήσει την εταιρεία στο ΧΑ.

Ακούμε μάλιστα ότι προγραμματίζεται και νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα στο προσεχές δωδεκάμηνο, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εισηγμένης στην εγχώρια αγορά real estate (σχεδιάζεται να απορροφηθούν ακίνητα που ήδη κατέχει η Sterner Stenhus στην Ελλάδα, αλλά και να αγοραστούν νέα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v