Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 10 2020

Τα κέρδη της Αλουμύλ και το έμμεσο κούρεμα για B&F

Τα κέρδη της Αλουμύλ και το έμμεσο κούρεμα για B&F

ΑΛΟΥΜΥΛ: Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο απορρόφησης του 81% της εταιρείας Αλουφόντ (το υπόλοιπο 19% το κατέχει ήδη) από την εισηγμένη Αλoυμύλ, καθώς αναμένεται τώρα η σχετική έγκρισή του από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιρειών.

Μέσα από αυτό το deal, η Αλουμύλ κερδίζει το ΟΚ των πιστωτριών τραπεζών, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσουν τον δανεισμό της και ίσως κάποιες συνέργειες σε ό,τι αφορά το λειτουργικό και χρηματοοικονομικό κόστος (αντικείμενο δραστηριότητας της Αλουφόντ είναι η χύτευση κραμάτων και η παραγωγή κυλίνδρων αλουμινίου).

Επιπλέον, η Αλoυμύλ αποκτά ένα επιπλέον 81% μιας εταιρείας (της Αλουφόντ), η οποία το 2019 είχε ίδια κεφάλαια 10,6 εκατ. ευρώ (11,6 εκατ. τα ίδια κεφάλαια της Αλoυμύλ), κύκλο εργασιών 33,8 εκατ. ευρώ, καθαρό δανεισμό 3,5 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά τη φορολογία 337 χιλ. ευρώ.

Όλα αυτά όμως, δεν θα γίνουν… δωρεάν.

Οι μετοχές της εισηγμένης από 22.016.250 θα αυξηθούν γύρω στα 32,4 εκατ. ευρώ (οι μέτοχοι της Αλουφόντ θα αποκτήσουν κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο της Aλουμύλ) και η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της ΑΛΜΥ (με βάση τη χθεσινή τιμή του 0,8 ευρώ) θα κυμανθεί γύρω στα 26 εκατ. ευρώ, από τα 17,6 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.

 

B&F: Η γνωστή εταιρεία ενδυμάτων ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του προγράμματος αγοράς ιδίων ομολόγων της μέσω του ΧΑ, αποκτώντας 2.273 ομολογίες (το 9,09% του συνόλου που έχουν εκδοθεί) έναντι 1,994 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ωστόσο ότι η μέση τιμή κτήσης ήταν σαφώς χαμηλότερη του «100» (για την ακρίβεια «87,76»), στην πράξη, η B&F «κούρεψε» τις υποχρεώσεις της κατά 278 χιλ. ευρώ.

Όχι άσχημα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v