Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2020

Η σπαζοκεφαλιά του Πρίνου και η μάχη με τον χρόνο

Η σπαζοκεφαλιά του Πρίνου και η μάχη με τον χρόνο

Σε καθημερινή βάση εξετάζεται και επανεξετάζεται το θέμα των οικονομικών επιπτώσεων από την κρίση της πανδημίας στην παραχώρηση του Πρίνου, ώστε να εκδοθεί το τελικό πόρισμα και να αναζητηθεί η βέλτιστη λύση για τη στήριξη της επένδυσης.

Σύμφωνα με πηγές της στήλης, την υπόθεση χειρίζεται η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Ο «φάκελος» του μοναδικού κοιτάσματος στην Ελλάδα είναι μονίμως πάνω στο γραφείο της και συνεχώς πραγματοποιούνται συσκέψεις με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο που έχει προσληφθεί και ενίοτε κι εκπροσώπους της μισθώτριας εταιρείας, προκειμένου να εξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία και οι επιδράσεις της πανδημίας στα μεγέθη.

Από την άλλη μεριά, όπως πληροφορείται η στήλη, η Energean Oil & Gas ανταποκρίνεται στην προσκόμιση οικονομικών καταστάσεων και άλλων εταιρικών κειμένων, επιδιώκοντας να τεκμηριώσει τα επιχειρήματά της.

Πηγές θέλουν μάλιστα την εταιρεία να επισημαίνει πως από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και τα τέλη Μαΐου έχει βάλει από τα ταμεία της περί τα 50 εκατ. ευρώ, μόνο και μόνο για να μένει ανοικτή η εγκατάσταση. Η ανάγκη σε ρευστότητα για την επιβίωση της δραστηριότητας είναι ζωτικής σημασίας, λένε στην Energean, και φέρονται να δείχνουν ως λύση τις επενδύσεις που απαιτούνται στο κοίτασμα Έψιλον, προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η παραχώρηση. Τονίζουν επιπλέον ότι ουσιαστικά η μάχη δίνεται με τον χρόνο καθώς τα οικονομικά περιθώρια για την επένδυση στενεύουν.

Η λύση μοιάζει περίπλοκη, λένε αρμόδιοι παράγοντες, και αν τελικά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιβεβαιώσει και προσδιορίσει το μέγεθος των οικονομικών επιπτώσεων, οι πιθανές λύσεις είναι δύο: είτε κρατική ενίσχυση με την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο είτε χορήγηση κρατικής εγγύησης για δάνειο…

Τις λύσεις θα τις υποδείξει ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και έπειτα θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα στην Κομισιόν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v