Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 18 2020

Οι αλλαγές που ετοιμάζονται σε FPS και Παγκρήτια Τράπεζα

Οι αλλαγές που ετοιμάζονται σε FPS και Παγκρήτια Τράπεζα

FPS-DOVALUE: Σε «doValue Greece Loans and Credits Claim Management», με διακριτικό τίτλο «doValue Greece», θα μετονομαστεί η FPS, μετά την αγορά του 80% του μετοχικού της κεφαλαίου από την ιταλική doValue.

Η Eurobank συνεχίζει να διατηρεί το 20% της FPS και για τρία χρόνια κανείς από τους δύο συνεταίρους δεν μπορεί να πωλήσει (lock-up period). Από το τέταρτο έτος, η doValue έχει τη δυνατότητα να εξασκήσει δικαίωμα προαίρεσης για την απόκτηση του 20% της Eurobank.

Με την απόκτηση του 80% της FPS, η doValue εδραιώνει την ηγετική της θέσης στη διαχείριση απαιτήσεων από πιστώσεις και ανακτηθέντων δανείων, διαθέτοντας πλέον ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 160 δισ. ευρώ σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Κύπρο. H χρηματοδότηση του τιμήματος των 211 εκατ. ευρώ καλύφθηκε από τραπεζικό δανεισμό.

 

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Τη διαδικασία μετατροπής της σε Ανώνυμη (τραπεζική) Εταιρεία ξεκίνησε η Παγκρήτια Τράπεζα.

Στις 2 Ιουνίου καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) το πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας για την έναρξη της διαδικασίας και η έκθεση αποτίμησης της τράπεζας, την οποία διενήργησε η Ernst and Young (EY).

Στόχος είναι η μετατροπή της τράπεζας από συνεταιριστική σε εμπορική. Παράλληλα τρέχει και το σημαντικό project τιτλοποίησης ή πώλησης «κόκκινων» δανείων, με ταυτόχρονη ανάθεση διαχείρισης του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, που θα παραμείνουν στον ισολογισμό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v