Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 20 2020

Κεφαλαιαγορά: Στο… περίμενε για την «Επιτροπή Ζαββού»

Κεφαλαιαγορά: Στο… περίμενε για την «Επιτροπή Ζαββού»

Όπως και στο μέτωπο του Συνεγγυητικού, έτσι και από την ομάδα εργασίας που συστήθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό -με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων- για την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, πρέπει να αναμένουμε κάτι το απτό σύντομα.

«Αναζητούμε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για την ελληνική κεφαλαιαγορά. Μπορεί στα πλαίσια του σχεδίου αυτού να προταθούν και κάποιες προτάσεις για αλλαγή νόμων και θέσπιση φορολογικών κινήτρων, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να αποτελεί το βασικό του χαρακτηριστικό. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να βρούμε τρόπους για να αυξήσουμε την είσοδο εταιρειών στο χρηματιστήριο, ή να προσελκύσουμε εταιρείες για παράλληλη διαπραγμάτευση. Χρειάζεται marketing, συνέδρια, κινητικότητα, ιδέες και ευρηματικότητα. Είναι θετικό βέβαια που μια τέτοια συζήτηση θα διεξαχθεί με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του υφυπουργού Οικονομικών, αλλά αυτή θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ακόμη και χωρίς την πρωτοβουλία του Υπουργείου. Για διάφορους λόγους, αυτό δεν έγινε» δηλώνει γνωστός παράγοντας του κλάδου, ενώ άλλο στέλεχος της αγοράς εκφράζει την έντονη επιφυλακτικότητά του για το πόσα πράγματα και πότε θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτή την προσπάθεια:

«Γέρασα, διαβάζοντας για επιτροπές που συνεδρίαζαν και στο τέλος της ημέρας δεν γινόταν τίποτε. Η επιχείρηση του rebranding της ελληνικής κεφαλαιαγοράς αποτελεί μια σύνθετη υπόθεση και χρειάζεται τολμηρές μεταρρυθμίσεις από προσωπικότητες -όπως πχ ο αείμνηστος Θεόδωρος Καρατζάς τη δεκαετία του 1990- που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και θα εισακουστούν τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τους παράγοντες της αγοράς. Προσωπικά, δυσκολεύομαι να εντοπίσω τέτοιες προσωπικότητες στις μέρες μας», σχολίασε πικρόχολα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v