Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 15 2020

Η MLS και τα σενάρια για στρατηγικό και... default

Η MLS και τα σενάρια για στρατηγικό και... default

Εντείνεται η φημολογία που θέλει τη διοίκηση της ΜLS να εξετάζει το ζήτημα της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία. Κάτι τέτοιο βέβαια θα μετατρέψει το ποσοστό του κ. Γιάννη Καματάκη από πλειοψηφικό σε μειοψηφικό, προκαλώντας παράλληλα έντονη διάχυση θέσεων (dilution) και στους υπόλοιπους μετόχους της εισηγμένης.

Από την άλλη πλευρά, όμως, μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορούσε να μπει «ζεστό χρήμα» στο ταμείο και έτσι να ξεκινήσουν από πολύ καλύτερη βάση οι διαπραγματεύσεις αναχρηματοδότησης με τους ομολογιούχους.

Το ζήτημα ωστόσο είναι αν υπάρχουν πλέον τα χρονικά περιθώρια για κάτι τέτοιο, καθώς μέρα με την ημέρα η κατάσταση στην εταιρεία επιδεινώνεται, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, οι φετινές οικονομικές επιδόσεις της MLS σημειώνουν χαρακτηριστική πτώση.

Επιπρόσθετα, όλα δείχνουν πως η αποτίμηση του άυλου πάγιου ενεργητικού της εταιρείας από την Deloitte -που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα- θα περιλαμβάνει έντονες απομειώσεις και πιθανότατα θα επηρεάσει τη δουλειά του ορκωτού ελεγκτή, ο οποίος θα εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις του 2019, πιθανότατα μέσα στον Αύγουστο.

Το πιθανότερο είναι πως μέσα από αυτές τις δύο διαδικασίες θα προκύψει κατάσταση «default» για δύο τουλάχιστον ομολογιακές εκδόσεις που έχει εκδώσει η εισηγμένη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v