Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2020

Τα stock options της Alpha και τι ετοιμάζει για την ΕΝΑ η Eurobank

Τα stock options της Alpha και τι ετοιμάζει για την ΕΝΑ η Eurobank

EUROBANK-ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ. Η πρόθεση της Eurobank να αποδώσει δωρεάν στους μετόχους της το 75% των τίτλων ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine notes) της τιτλοποίησης Cairo είναι γνωστή εδώ και περίπου ένα χρόνο. Η πώληση/διάθεση, άλλωστε, τουλάχιστον του 50% των mezzanine notes αποτελεί το τελευταίο βήμα για την αποαναγνώριση των τιτλοποιηθέντων δανείων, μικτής λογιστικής αξίας 7,5 δισ. ευρώ.

Είδηση αποτελεί η εισαγωγή της εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV) Marianus Ltd, στην οποία εισφέρεται το 75% των mezzanine notes, στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) του Χ.Α, εφόσον το carve out εγκριθεί από τους μετόχους.

Η Marianus (σ.σ. θα μετανομασθεί σε Cairo Mezz) θα εισαχθεί στην ΕΝΑ άμεσα, σύμφωνα με όσα γράφει η διοίκηση της Eurobank στο έντυπο σχολιασμού των θεμάτων της τακτικής γενικής συνέλευσης. 

Το καμπανάκι της εισαγωγής ανήκει, δικαιωματικά, στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Ζαββό.

 

ALPHA BANK-STOCK OPTIONS: Τη θέσπιση και εφαρμογή πενταετούς προγράμματος διάθεσης μετοχών (Stock Options Plan) θα προτείνει στη τακτική γενική συνέλευση το Δ.Σ. της τράπεζας.

Ο μέγιστος αριθμός δικαιωμάτων, που προτείνεται να εγκριθεί, θα είναι 23.155.490, καθένα εκ των οποίων θα αντιστοιχεί σε μία νέα μετοχή με τιμή εξάσκησης τα 0,30 ευρώ. Δικαιούχοι θα είναι στελέχη της διοίκησης και του προσωπικού του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v