Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2020

H μετοχή της Flexopack, οι «καλοί άνθρωποι» και οι… απορίες

H μετοχή της Flexopack, οι «καλοί άνθρωποι» και οι… απορίες

Θυμάστε στις 18 Φεβρουαρίου του 2020 ένα σχόλιο του «Χαμαιλέοντα» με τίτλο «Flexopack: Το νέο πακέτο και ο… αλτρουισμός του πωλητή»;.

Αν όχι, το σχόλιο μιλούσε για δύο επενδυτές που πούλησαν ποσοστά της Flexopack στους βασικούς της μετόχους, έναντι τιμών πολύ χαμηλότερων από την (τότε) τρέχουσα χρηματιστηριακή.

Για παράδειγμα, είχε πουληθεί προς 5 ευρώ το 5,12% της εταιρείας, όταν στο ταμπλό ο τίτλος διαπραγματευόταν στα 7,5 ευρώ και η αγορά τον θεωρούσε υποτιμημένο.

Επίσης, οι βασικοί μέτοχοι είχαν αποκτήσει άλλες 200.000 μετοχές της εταιρείας τους μέσω πακέτου έναντι 5 ευρώ, όταν η τιμή στο ταμπλό έγραφε 7,85!

Γιατί θυμηθήκαμε το σχόλιο της 18ης Φεβρουαρίου; Γιατί αν ο πωλητής του Φεβρουαρίου ήταν αλτρουιστής, αυτός που εμφανίστηκε προ ημερών έχει εξασφαλίσει από τώρα «πρώτη θέση» στον Παράδεισο.

Και εξηγούμεθα: Με την τρέχουσα τιμή της ΦΛΕΞΟ στα 6,25 ευρώ, πούλησε μέσω εξωχρηματιστηριακού πακέτου το 0,82% της εισηγμένης προς 4 ευρώ ανά μετοχή! Και μάλιστα, αγοραστής του πακέτου ήταν η Flexοpack, η οποία έτσι απέκτησε ισόποσες ίδιες μετοχές…

Βέβαια, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει πως μια τέτοια κίνηση λειτουργεί προς όφελος των μετόχων μειοψηφίας και θα έχει δίκιο.

Ωστόσο το ερώτημα παραμένει: Ποιοι να είναι αυτοί οι «καλοί άνθρωποι» που πουλάνε τόσο χαμηλά τις μετοχές που κατέχουν σε μια ισχυρή εταιρεία;

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v