Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2020

Flexopack: Το νέο πακέτο και ο… αλτρουισμός του πωλητή

Flexopack: Το νέο πακέτο και ο… αλτρουισμός του πωλητή

Στον «Χαμαιλέοντα» της 31ης Ιανουαρίου, η στήλη είχε αναρωτηθεί πώς ήταν δυνατόν ένα fund να πούλησε το 5,12% της Flexopack στους βασικούς της μετόχους (οικογένεια Γκινοσάτη) προς 5 ευρώ ανά μετοχή, όταν η τρέχουσα τιμή στο ταμπλό ξεπερνούσε τα 7,5 ευρώ και όταν με βάση την τιμή των 5 ευρώ, προέκυπτε P/BV στο 0,83 και P/E μόλις στο 8,2.

Και όλα αυτά, για μια πολυεθνική παραγωγική εταιρεία με ισχυρότατη ρευστότητα και ανοδικές προοπτικές.

Είχαμε μιλήσει μάλιστα τότε με θεσμικά χαρτοφυλάκια, τα οποία μας είπαν πως αν γνώριζαν εκ των προτέρων την υπόθεση, αυτοί θα αγόραζαν πιθανότατα ευχαρίστως στα έξι ευρώ ανά μετοχή και ενδεχομένως σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο, πριν… αλέκτορα φωνήσαι τρις (ή διαφορετικά, πριν ο κόκορας λαλήσει τρεις φορές), είχαμε χθες και νέα εταιρική ανακοίνωση της Flexοpack, με βάση την οποία οι βασικοί μέτοχοι απέκτησαν στις 12 Φεβρουαρίου επιπλέον 200.000 μετοχές μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής και πάλι προς 5 ευρώ ανά τεμάχιο, όταν η τρέχουσα τιμή βρισκόταν στα 7,85 ευρώ!

Ποιοι άραγε να είναι αυτοί οι... αλτρουιστές πωλητές που ρευστοποιούν σε καλό χρηματιστηριακό κλίμα με discount 36,5% μια μετοχή, η οποία σύμφωνα με πολλούς είναι υποτιμημένη ακόμη και στο επίπεδο των 7,85 ευρώ;

Πάντως, κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη έλεγαν προ ημερών ότι δεν τίθεται θέμα δημόσιας πρότασης για έξοδο της εταιρείας από το ΧΑ.

Μένει να αποδειχτεί….

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v