Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 7 2020

Το κόστος εθελουσίας του ΟΤΕ και το νέο δάνειο από ΕΤΕ- Alpha

Το κόστος εθελουσίας του ΟΤΕ και το νέο δάνειο από ΕΤΕ- Alpha

ΟΤΕ- ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ: Το ποσό των 51,8 εκατ. ευρώ κατέβαλε εντός του Α΄ εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης ο όμιλος ΟΤΕ για αποζημιώσεις προγραμμάτων εθελουσίας.

Από την Ελλάδα αποχώρησαν περίπου 450 εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειονότητα από τον ΟΤΕ, ενώ μερικές αποχωρήσεις υπήρξαν και από την Cosmote.

Το συνολικό κόστος των προγραμμάτων ανήλθε ως την 30η Ιουνίου σε 54,6 εκατ. ευρώ.

 

ΟΤΕ- ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Με το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ επιβαρύνθηκαν τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου ως αποτέλεσμα της τελευταίας απόφασης ρουμανικού Δικαστηρίου.

Με βάση την απόφαση, η Telekom Romania επιβαρύνεται με φορολογικό πρόστιμο 7,5 εκατ. ευρώ, για τις χρήσεις 2010-2016 καθώς και με τόκους υπερημερίας 9,2 εκατ. ευρώ.

Το ποσό, που αφορά στο φορολογικό πρόστιμο καταβλήθηκε τον Μάιο 2020, ενώ οι τόκοι υπερημερίας θα καταβληθούν, μέσω διετούς προγράμματος αποπληρωμής δόσεων.

 

ΟΤΕ- ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΕΤΕ ΚΑΙ ALPHA: Σύμβαση ομολογιακού δανείου, με τη μορφή δεσμευμένης ανακυκλούμενης πίστωσης, υπέγραψε στις 24 Ιουλίου με τις Εθνική και Alpha Bank ο ΟΤΕ.

Βάσει της σύμβασης μπορεί να αντλήσει ποσό ως 200 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι διετής, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει εκταμίευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v