Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 12 2020

Τα έξτρα κέρδη της Zara Hellas και οι αποπληρωμές της Πειραιώς

Τα έξτρα κέρδη της Zara Hellas και οι αποπληρωμές της Πειραιώς

ZARA. Κεφαλαιουχικά κέρδη 28,4 εκατ. ευρώ θα γράψει στη χρήση του 2020 η Zara Hellas, η οποία κατάφερε να πουλήσει στις 6 Φεβρουαρίου 2020, δύο σημαντικά εμπορικά ακίνητα του χαρτοφυλακίου της σε εταιρεία επενδύσεων ακινήτων.

Πρόκειται για καταστήματα στην Πατησίων και την Καλλιθέα, τα οποία η αλυσίδα χρησιμοποιεί και επαναμίσθωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης. Ως προς το τίμημα -δεδομένου ότι διενεργήθηκε η συναλλαγή προ ξεσπάσματος της πανδημίας- η ελληνική θυγατρική του ισπανικού κολοσσού πρέπει να θεωρείται «τυχερή».

Μένει να φανεί αν η σύμβαση μίσθωσης που συνήψε για τα συγκεκριμένα καταστήματα συνάδει και με τις συνθήκες της εποχής….

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Στην πρόωρη αποπληρωμή των τίτλων τριών τιτλοποιήσεων, προχώρησε, τον Ιούνιο, η Τράπεζα Πειραιώς, αξιοποιώντας τη χαμηλού κόστους ρευστότητα, που αντλεί από το Ευρωσύστημα, αλλά και τους εγχώριους καταθέτες. Η πρόωρη εξαγορά έγινε, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το κόστος χρηματοδότησης και κατ’ επέκταση το λειτουργικό κόστος.

Τα assets, που αποδεσμεύτηκαν (σ.σ. κυρίως δάνεια επιχειρήσεων), μπορούν να αξιοποιηθούν, εναλλακτικά, μέσω άλλων πηγών χρηματοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v