Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 12 2020

Πέρασαν στις τράπεζες τα ακίνητα της Notos Com

Πέρασαν στις τράπεζες τα ακίνητα της Notos Com

Στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών της Notos Com περνούν τα άλλοτε ιδιόκτητα ακίνητα του ομίλου, ολοκληρώνοντας μια διαδικασία ,που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις Α εξαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, η τελευταία κεφαλαιοποίησε απαιτήσεις 21 εκατ. ευρώ, έναντι της Λυκούργος Ακίνητα ΑΕ και 7 εκατ. ευρώ έναντι της Ιανός Ακίνητα ΑΕ. Η κεφαλαιοποίηση των παραπάνω απαιτήσεων έγινε μέσω αύξησης κεφαλαίου, με συμψηφισμό ισόποσων οφειλών, που είχαν οι δύο εταιρείες προς τη Πειραιώς.

Με αυτό τον τρόπο, η τράπεζα απέκτησε τον πλήρη έλεγχο τους και κατέστη τυπικά ο ιδιοκτήτης των κτιρίων στη γωνία Αιόλου και Λυκούργου καθώς και του γειτονικού (Λυκούργου 6-8), επί των οποίων στεγάζεται το πολυκατάστημα της Notos στα Χαυτεία ( Αφοί Λαμπρόπουλοι)

Η Λυκούργος Ακίνητα έκλεισε τη χρήση 2019 με ζημιές προ φόρων 17,09 εκατ. ευρώ λόγω κυρίως της απομείωσης παγίων (εύλογης αξίας ακινήτων) ποσού 16,38 εκατ. ευρώ. Επί των ακινήτων της εταιρείας είχε εγγραφεί προσημείωση υποθήκης ύψους 53.760.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε ομολογιακό δάνειο, το οποίο προφανώς είχε καλυφθεί από την Πειραιώς. Επιπλέον, υφίσταται ενέχυρο σε λογαριασμό καταθέσεων, καθώς και εκχώρηση από έσοδα μισθωμάτων.

Σημειώνεται ότι προ ετών Notos Com και πιστώτριες τράπεζες φημολογείται ότι συμφώνησαν σε αναδιάρθρωση δανεισμού, με μεταφορά μέρους του σε «μονοβάπορες» εταιρείες, που είχαν ως μοναδικό περιουσιακό στοιχείο τα ιδιόκτητα ακίνητα της Notos Com.

Πληροφορίες, που όπως όλα δείχνουν, επιβεβαιώνονται στην πράξη, καθώς πέραν της Πειραιώς αντίστοιχες διαδικασίες κίνησαν ή θα κινήσουν και οι υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v