Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2020

Εκδίδονται «φύλλα πορείας» για τη νέα μονάδα εποπτείας της αγοράς

Εκδίδονται «φύλλα πορείας» για τη νέα μονάδα εποπτείας της αγοράς

Φύλλα πορείας για τη μετακίνησή τους στη νεοσύστατη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Εποπτείας Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) λαμβάνουν σταδιακά αστυνομικοί, καθώς η νέα δομή, πέραν από τη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα έχει και τους «δικούς» της ένστολους. Και αυτό διότι στόχος είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία της, ειδικά για τις περιπτώσεις «εφόδων» σε συγκεκριμένες αγορές-στόχους που προγραμματίζεται να πραγματοποιούνται στο εξής.

Εκτός όμως από τους «δικούς» της ένστολους, θα έχει στις τάξεις της και τελωνειακούς υπαλλήλους, οι οποίοι σταδιακά μετατίθενται στη ΔΙΜΕΑ.

Ο λόγος είναι προφανής και δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μιας άρτιας δομής, που θα μπορεί να παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε περίπτωση κρίνεται σκόπιμο, με «ίδια μέσα». Αυτός άλλωστε είναι και στόχος του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο οποίος είναι και ο «επόπτης» της ΔΙΜΕΑ.

Μάλιστα με πρόσφατη απόφασή του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μεταβιβάζει όλες τις αρμοδιότητες εποπτείας της Μονάδας που βάσει νόμου ανήκαν σε αυτόν, στον κ. Σταμπουλίδη.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον εγχείρημα και η αγορά περιμένει να δει τα πρώτα δείγματα γραφής...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v