Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 3 2020

Τα σινιάλα από τα αποτελέσματα Τέρνα Ενεργειακής και Intertech

Τα σινιάλα από τα αποτελέσματα Τέρνα Ενεργειακής και Intertech

ΙNTERTECH: Κλίμα σχετικής ικανοποίησης φαίνεται να επικρατεί στην Intertech, καθώς -όπως δείχνουν τα πράγματα- οι επιπτώσεις από την πανδημία είναι χαμηλότερες απ’ ότι αρχικά περίμενε η αγορά.

Όπως λέγεται, η ποσοστιαία πτώση των πωλήσεων κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο ήταν μονοψήφια, ενώ παράλληλα η εταιρεία διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο και εμπλουτίζει το στελεχιακό της δυναμικό.

Έτσι, με δεδομένο ότι η εισηγμένη δεν αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας (ιδίως μετά την περυσινή αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου) αρκετοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να ανεβάσει μακροπρόθεσμα τις επιδόσεις της, τώρα που ο έλεγχος της διοίκησης έχει περάσει ουσιαστικά στην πλευρά του κ. Κων/νου Αμοιρίδη.

Ζητούμενο βέβαια για τους μετόχους αποτελεί και το τι θα πράξουν σε βάθος χρόνου οι τράπεζες σχετικά με το ποσοστό που κατέχει στην εισηγμένη (γύρω στο 30%) ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Η λογική λέει ότι οι μετοχές θα πουληθούν. Και επίσης, πως σε ένα τέτοιο σενάριο οι ενδιαφερόμενοι πιθανόν να είναι περισσότεροι του ενός (του κ. Κων/νου Αμοιρίδη).

 

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής -όπως αναμένονταν- ήταν σαφώς ικανοποιητικά: Αύξηση εσόδων κατά 17,6% και άνοδος προσαρμοσμένων καθαρών κερδών κατά 20%. Άλλωστε, η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας έχει καταστήσει τη μετοχή της μια ιδιαίτερα αποδοτική επιλογή για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές, με την τιμή του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ να έχει υπερτετραπλασιαστεί κατά την τελευταία πενταετία.

Αντίθετα, υποτονικότερη είναι η υποδοχή του ομολόγου της εταιρείας στο ΧΑ, το οποίο με κουπόνι 2,6% και ουσιαστικά με εξαετή διάρκεια (λήγει τον Οκτώβριο του 2026, χωρίς δικαίωμα πρόωρης αποπληρωμής) διαπραγματεύεται γύρω στο «100», όταν π.χ. οι αποδόσεις στα δεκαετή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου έχουν απόδοση κοντά στο 1%.

ΥΓ: Η απόφαση τεσσάρων ξένων επενδυτών -εν μέσω πανδημίας- να καλύψουν αύξηση κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής ύψους 68,5 εκατ. ευρώ, δεν λειτουργεί μόνο υπέρ των μετόχων, αλλά και υπέρ των ομολογιούχων της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v